Life

Cum să te energizezi de dis de dimineață

Specialiștii au identificat cinci metode, legate de nutriție:

  1. Mic dejun bogat în lizină. Îl găsești în lactate și carne

Potrivit celebrului Dr. Oz, este recomandat să consumi alimente cu un conținut bogat în lizină în interval de o oră după ce te-ai trezit. Acest aminoacid este important pentru organism la primele ore ale dimineții. Îl găsești în lactate și carne, însă dacă nu le preferi pe acestea la micul dejun, atunci poți să te bazezi și pe avocado și quinoa. Dacă preferi ceva ușor pentru micul dejun, Dr. Oz îți recomandă un smoothie cu frunze de spanac, lapte vegetal, fulgi de ovăz, banană, ghimbir, lămâie la care să adaugi un avocado.

  1. Consumă ceai din rădăcină de păpădie în locul cafelei

Are un efect detoxifiant asupra ficatului și te va ajuta să ai mult mai multă energie dacă îl consumi dimineața în locul ceștii obișnuite de cafea. Pune la fiert rădăcina coaptă de păpădie și de cicoare, plus un băț de scorțișoară pentru a-i conferi aromă. Păpădia favorizează eliminarea toxinelor din organism, intensifică tranzitul intestinal și crește tonusul întregului organism.

  1. Bea multă apă imediat după trezire

Deshidratarea este cel mai mare dușman pentru nivelul tău de energie, susțin nutriționiștii. Atunci când nu consumi suficientă apă, sângele tău se îngroașă, inima ta nu funcționează la capacitate maximă, astfel încât corpul nu este bine oxigenat și hrănit cu nutrienții necesari. Dimineața este recomandat să bei două-trei pahare mari cu apă și zeamă de lămâie imediat după trezire.

Consumă zilnic doi litri de lichide, cum ar fi apa plată, sucurile proaspat stoarse din legume și ceaiuri din plante medicinale.

  1. Nu sări peste micul dejun

Cerealele integrale, proteinele și grăsimile sănătoase nu trebuie să lipsească din meniul tău de dimineață – de exemplu, terci de ovăz cu unt de arahide, un smoothie cu fructe, unt de arahide/migdale și lapte degresat sau ouă cu pâine integrală și un iaurt grecesc.

Evită dulciurile, produsele de patiserie, fast-food, covrigii care nu au nicio valoare nutrițională și pot accentua starea de oboseală.

  1. Mănâncă kiwi

Nu numai că are de două ori mai mult potasiu decât bananele, dar are și un conținut dublu de vitamina C în comparație cu portocalele. Prin urmare, kiwi asigură nutrienții importanți pentru a-ți începe ziua plină de energie. Consumă un kiwi înainte de micul dejun sau include-l în smoothie sau peste terciul de ovăz. Aceste fructe mai au și un conținut ridicat de fibre care dau sațietate, energie și revigorează sistemul digestiv.

Verificați începând de mâine dimineață. Veți simți repede efectele!

blank