Life

Cum sa scapi de gelozie!

Gelozie este un cuvant foarte uzitat cand vorbim despre relatii. Cati dintre noi nu am avut astfel de sentimente atunci cand am iubit?poza 15

  1. Multe relatii iau sfarsit din cauza factorului “G”. Nu te gandi la punct! Vorbim aici de gelozie, un motiv deloc placut de a incheia o poveste de iubire.

Exista insa solutii de a gestiona orice emotie, iar gelozia poate fi tinuta si ea in frau. Cand te frustreaza ca iubitul sau sotul tau se uita la alta femeie, nu trebuie sa iti ascunzi sentimentele.

Comunicarea sincera te ajuta mai mult decat sa tii totul pentru tine si sa ajungi sa faci o scena. Daca ii spui totul de la inceput, este posibil ca el sa fie chiar flatat ca il iubesti asa de mult.

  1. Ca sa previi comportamentul iubitului tau cand te face geloasa, nu trebuie sa-l incurajezi prin indiferenta. Este important sa il iubesti, sa ii arati ce inseamna pentru tine si ca tu ii esti devotata. In timp, relatia voastra se va intari si sentimentele de gelozie vor fi din ce in ce mai putine.
  1. Acorda-ti cateva minute pe zi in liniste, doar cu tine insati. Analizeaza-ti sentimentele si comportamentul si gandeste-te ce ai prefera daca ai fi in locul lui. O persoana isterica, smiorcaita, care te urmareste 24 de ore din 24?

Sau pe cineva cu o doza mare de stapanire si incredere de sine? Un partener gelos trebuie sa scape de sentimentele exagerate intr-un proces de mediere cu sine insusi.

  1. Sursa geloziei este lipsa sigurantei. Daca simti ca esti geloasa si stii ca nu ai niciun motiv serios, nu da vina pe partenerul tau. Oamenii aflati intr-o relatie isi arata ca se iubesc, dar nu pot sa isi redea unul altuia siguranta de sine. Acest sentiment trebuie sa vina din interior.
  1. Cultivati impreuna mai multe relatii platonice. Cuplurile au sanse mai mari sa reziste in timp daca relatia lor este una deschisa la prietenii. Pentru a-si indeplini nevoile umane, partenerii unui cuplu nu trebuie sa se bazeze doar unul pe altul.

Programati-va intalniri cu alte cupluri sau cu gasca de prieteni comuni. Petrecerile mici sau cinele sunt si ele utile in a cunoaste oameni noi.