Life

Cum sa obtii profit din lucruri de care nu mai ai nevoie

Cum preturile la carburant, alimente, vacante sau utilitati cresc parca de la zi la zi, iar salariile nu reusesc sa tina pasul cu ele, tot mai multi dintre noi doresc venituri mai mari, care sa le acopere nevoile de zi cu zi si sa le mai si permita sa economiseasca, sa calatoreasca, sau sa investeasca intr-o casa de vacanta. Si cum majoritatea salariatilor nu sunt in pozitia fericita de a-si putea negocia salariile primite de la angajatori, sunt nevoiti sa gaseasca surse alternative de venit. Cei mai multi se indreapta catre un al doilea job, ceea ce nu le mai permite insa sa aiba timp liber, astfel ca, chiar daca castiga niste bani in plus, nu prea mai au timp sa se bucure de ei. O vorba spune “daca trebuie sa muncesti dublu ca sa castigi dublu, atunci n-ai realizat nimic”. Exista insa si moduri de a ne rotunji veniturile fara sa muncim. Tot ce trebuie sa facem este sa scoatem la vanzare lucrurile de care nu mai avem nevoie prin anunturi la mica publicitate.

Nici nu trebuie sa ne deplasam sau sa depunem mari eforturi pentru asta. Exista site-uri cu anunturi online unde oricine poate vinde aproape orice, de la autoturisme pana la haine sau echipamente sportive. Site-urile de mica publicitate sunt foarte cautate de catre cumparatori, acestia fiind interesati sa cumpere anumite lucruri la un pret mai mic decat cel din magazinele specializate iar pentru asta sunt dispusi sa achizitioneze bunuri second hand. Atentie insa, acestea trebuie sa fie in buna stare de functionare si orice defect trebuie mentionat in anunt, daca este cazul.

Cum faci sa obtii bani din lucruri de care nu mai ai nevoie? In primul rand, iti recomandam sa faci un inventar al tuturor lucrurilor pe care le detii. Stabileste de care dintre acestea nu mai ai nevoie. Ai sa fi uimit cate lucruri iti ocupa spatiu in casa, iti tin banii blocati si nu le folosesti aproape niciodata. Evalueaza fiecare astfel de lucru si vezi daca este in buna stare de functionare sau daca necesita reparatii inainte de a fi scos la vanzare. Intereseaza-te pe piata care este pretul unui produs asemanator nou. Stabileste un pret mai mic si posteaza un anunt pe un site de mica publicitate. Ai grija sa treci in anunt toate specificatiile produsului si cateva poze, pentru ca posibililor cumparatori sa le fie mai usor sa le aleaga. Iata cat de simplu este sa faci bani din lucruri pe care nu le mai folosesti!