Life, Stiri

Cum să îți menții sânii tineri și fermi

Tehnici de revigorare şi remedii pentru stoparea îmbătrânirii sânilor

Cum-sa-iti-mentii-sanii-tineri-si-fermi-825x380

 Țesutul sânilor, susține un studiu recent, îmbătrânește cu trei ani mai rapid decât orice altă parte a corpului. Nu poți opri îmbătrânirea, dar poți lupta împotriva efectelor sale exterioare: pielea încrețită, petele pigmentare, lipsa elasticității și ridurile.

Descoperă care sunt cele mai bune remedii pentru a încerca să oprești semnele îmbătrânirii sânilor:

Cremele și loțiunile

De la cele mai simple – și mai ieftine – și până la cele care promit un efect miraculos și costă jumătate de salariu mediu pe economie, cremele și loțiunile redau elasticitatea pielii și fermitatea sânilor după câteva aplicări, susțin producătorii.

Medicul dermatolog crede că pielea decolteului e neglijată: „Vorbim de o piele subțire, expusă frecvent la soare, dar uitată când vine vorba de protecție solară. Rezultatul sunt petele pigmentare, textura șifonată a pielii din pricina lipsei elasticității și vaselor capilare sparte”.

Fumatul își pune amprenta asupra bustului feminin, unii experți susținând că își pot da seama dacă o femeie e fumătoare doar după ridurile de pe pieptul său.

Ce-ar trebui să folosești? Medicul dermatolog recomandă exact aceleași produse pe care le folosești pentru a-ți păstra tenul tânăr, aplicate și pe gât și bust, dar și crema de protecție solară în fiecare zi, nu doar când mergi la mare.

Dacă bustul este deja ridat sau plin de pete pigmentare, ar trebui să urmărim ca cremele sau loțiunile să conțină trei ingrediente: vitamina C, ajută la producerea colagenului și la prevenirea și tratarea petelor pigmentare, vitamina B3 și vitamina A, care repară răul făcut de soare.

Poziția în care dormi îți poate îmbătrâni sânii

„Poziția în care dormi te poate predispune la riduri pe piept. Dormitul într-o parte are cel mai mare efect negativ, mai ales în cazul persoanelor cu sâni mari, iar dacă pielea are și de suferit din pricina arsurilor solare, ridurile se fixează și devin permanente”, spune doctorul Bunting.

Conform experților, nimic în care să ne simțim confortabil și să putem dormi nu ar putea avea efect asupra gravitației: „singurul sutien în care aș recomanda dormitul ar fi unul cu cupele moi, dar nu ar separa sânii”, spune un expert în lenjerie feminină, Charlotte Elliston.

Singul lucru posibil, dacă obișnuiești să dormi numai pe o parte, e să folosești un cilindru special conceput pentru a ține sânii depărtați în timpul somnului, acționând ca o mică pernă. Studiile realizate de producători susțin că ridurile se estompează după prima noapte de folosire.

Nu face sport fără sutien

Gravitatea are un impact destul de dur asupra bustului în toate momentele zilei, cercetările de la Universitatea din Portsmouth arătând că sânii se mișcă din poziția inițială aproximativ cu 33 la sută, impactul fiind cu atât mai major când e vorba de alergat.

„Mișcările sânilor în timpul sportului pot contribui la pierderea elasticității, la căderea acestora și la producerea vergeturilor. Un sutien bun special pentru sport poate reduce efectul negativ al mișcării cu 80 la sută”, susține expertul în lenjerie Charlotte Elliston.

Iar sportul poate avea un efect incredibil de bun asupra bustului: nu îți va crește cupa la sutien, dar îi va face să arate mult mai „obraznici”.

La medic, dar nu la operație

Există o mulțime de tratamente estetice care nu includ o operație și care te pot ajuta să scapi de riduri, pete pigmentare și chiar pot ridica sânii. Experții susțin că cele mai multe tratamente de reîntinerire a feței funcționează și asupra decolteului, mergând de la tratamentul cu laser și peelingul chimic și ajungând până la terapii mai noi, inclusiv Terapia Dracula, care include extragerea de sânge de la pacient, separarea trombocitelor și apoi reinjectarea înapoi în pielea pacientei, dar și implantul de grăsime recoltată chiar de pe abdomenul sau posteriorul pacientei în decolteu, netezind astfel ridurile și făcând sânii să pară mai plini.

blank