Desi in mod normal pare destul de simplu, fumatul unui trabuc nu este chiar atat de simplu. Exista norme si conventii subtile pe care fumatorii de tigari au impresia ca le cunosc, insa nu este asa.

Iata cateva reguli pe care daca le veti urma, nu numai ca va parea ca ati mai facut acest lucru inainte, ba chiar veti obtine o experienta mai placuta:

1. Cum sa taiati un trabuc

Inainte de a aprinde trabucul, acesta trebuie taiat. Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu un cutter. Taierea cu un cutit este acceptata doar daca nu aveti un cutter.

Pentru cele mai bune rezultate, trabucul trebuie taiat dintr-o singura miscare, rapida si puternica. Acest lucru va ajuta sa evitati ruperea si in cele din urma, sa aveti o mai buna experienta de fumat.

2. Cum sa aprindeti un trabuc

Daca sunteti un incepator, este recomandat sa aprindeti trabucul cu o bricheta, deoarece chibritul este mai greu de tinut aprins pentru o perioada mai lunga.

Incepeti prin a tine varful trabucului deasupra flacarii. Cei mai experimentati probabil ca va vor spune ca lipirea directa in flacara ii ruineaza aroma, dar, ca incepator, probabil ca nu veti observa diferenta. Rotiti trabucul in timp ce il aprindeti, pentru a va asigura ca acesta se aprinde uniform.

Citeste si...
Avantajele telemuncii și platformei de instruire online oferită de Euramis

3. Cum sa fumezi un trabuc

Daca esti incepator, trabucul ar trebui doar pufait. Daca veti incerca sa il trageti in piept, cel mai probabil va veti ineca si veti arata ca un bufon. Trabucul se poate pufai chiar si de 3-4 ori, pana incepe sa produca fum alb si gros. In acest moment trabucul este suficient de aprins si va arde pe cont propriu pentru o perioada de timp.

Sugestii pentru alegerea primului trabuc

Pe masura ce cautati sa va alegeti primele trabucuri, veti constata ca exista o gama variata de posibilitati si pentru a putea dezvolta propriile opinii si gusturi, va trebui sa incercati mai multe variante de trabucuri.

Pentru inceput, va recomandam sa alegeti trabucuri slabe sau daca sunteti un fumator inrait de tigari normale, puteti incerca cel mult un trabuc de intensitate medie. Abia dupa ce ati incercat macar 20 de trabucuri, va veti putea forma propriile opinii.