Cititoarele de coduri de bare au evoluat tehnologic în ultimii ani, nu numai în ceea ce privește ergonomia și designul, ci și în conectivitate, precum și în capacitatea sau nevoia lor de a citi codurile Qr și ecranele telefoanelor mobile. Instalarea și capacitatea lor de a concura cu tastatura le fac foarte ușor de integrat în orice PC.

Prima întrebare care se pune este: Câte tipuri de cititoare de coduri de bare există? Iată care sunt acestea:

Cu fir sau fără fir

Pentru a transmite informațiile citite pe un computer puteți diferenția între cititoarele cu fir sau cele fără fir. Cititoarele cu cablu sunt conectate prin USB sau Serial R232, port PS / 2 și sunt cele mai frecvente; trebuie doar să vă conectați și să începeți să lucrați.

Cititoarele Bluetooth se conectează fără fir la o bază conectată la computer și sunt, de asemenea, ușor de instalat conectând baza la computer și asocierea acestuia cu cititorul. Evident, cititoarele fără fir permit o mobilitate mai mare, iar distanța de lucru va depinde de cititorul ales.

Cu fir 1D – asigură scanarea liniară si intuitivă a codurilor de bare, chiar și a celor deteriorate și de calitate slabă. Există o gama variata de la producatorii de top: Honeywell & Zebra.

Cu fir 2D – acestea citesc și decodifică codurile 2D ajutând la eficientizarea și urmarirea activitaților dvs. Există o gama variata de la producatorii de top: Honeywell & Zebra.

Fără fir 1D și fără fir 2D – funcționează prin conectare Bluetooth și internet, astfel încât se pot conecta la laptopuri, smartphone-uri și tablete pentru a transmite datele scanate.

Industriale 1D – vă ajută să optimizați timpul de lucru în depozit și nu numai, acestea sunt special concepute pentru a rezista la o utilizare intensivă și la cele mai grele condiții de lucru oferind o citire liniară a codurilor de bare.

Fixe 1D – acestea sunt utilizate pentru captarea datelor cu usurință și transmiterea acestora în timp real, astfel vă oferă performanță și fiabilitate în mediul de lucru.

Fixe 2D – acestea citesc cu usurință codurile deteriorate sau aflate pe ecranul telefonului sau al tabletei. Există o gamă variată de la producatori de top: Honeywell și Zebra. Rezultatul?! Creșterea productivității și eficientizarea timpului de lucru.

Tehnologia laser este cea mai comună și, după cum indică și numele, citește codul de bare folosind un laser, dar este limitată la codurile de bare 1D standard. Cu alte cuvinte, nu poate citi coduri 2D precum Qr și nici nu poate citi un cod aflat pe ecranul unui telefon mobil sau terminal. Un scaner Imager, în loc să utilizeze un laser, face o fotografie a codului de bare și îl procesează cu aceeași viteză ca un laser, este utilizat pentru coduri 1D și crește eficiența atunci când citim un cod de bare slab definit sau deteriorat. Imagini de zonă 2D captează imaginea și o prelucrează la viteză mare și va permite să citiți toate tipurile de coduri de coduri de bare 1D / 2D QR situate pe orice suprafață inclusă pe ecranul unui telefon mobil. De asemenea, pot citi un CB situat în orice orientare care facilitează procesul de citire.

Specialistii Total Technologies, vă pot oferi suport in alegerea modelului potrivit nevoilor dvs., astfel încât toate informațiile să fie transferate către dvs. rapid, evitând erorile și optimizând timpul de lucru în depozitul sau punctul de vânzare. Puteți găsi toate tipurile de cititoare coduri de bare și le puteți compara.