Life

Cum să ai grijă de corp în perioada de toamnă-iarnă

În timpul verii pielea suferă foarte mult și are nevoie o îngrijire aparte pentru a face față frigului odată cu venirea iernii.

Ce spune pielea ta în acest moment? Ai privit-o cu atenție? Îți recomandăm să faci asta. Este foarte important să o răsfeți folosind produsele corespunzătoare pentru fiecare moment. Dacă ai grijă de ea după cum îți cere, îți va mulțumi arătând foarte bine.

Exfoliază-ți pielea

Deși nu îți dai seama, pielea ta se regenerează constant, deoarece celulele vechi ale pielii sunt înlocuite de unele noi. Dar, uneori, pielea are nevoie de ajutor pentru a se regenera și exfolierea este cea mai bună manieră de a elimina celulele moarte.

Îndepărtarea acestora este o modalitate excelentă de a reduce congestia pielii, făcând-o mai moale și mai catifelată.

Bea multă apă

Acest lucru ajută la eliminarea tuturor toxinelor sau a produselor reziduale din organism, îmbunătățind tonusul și textura pielii.

Mânâncă sănătos și echilibrat

Fă acest lucru pentru a satisface necesarul zilnic de nutrienți esențiali. Alimentele bogate în antioxidanți sunt foarte bune pentru piele. Dintre ele fac parte căpșunile, murele, fructe citrice, printre altele.

Dormi suficient în fiecare zi

Un somn de calitate de cel puțin opt ore te va ajuta să-ți menții pielea sănătoasă. Somnul ajută organismul să repare și să regenereze țesuturile și organele, inclusiv pielea.

Renunță la fumat

Fumatul este dăunător pentru piele, deoarece îți face tenul tern. În plus, contribuie la apariția ridurilor și îl îmbătrânește. Acesta este un motiv bun pentru a renunța imediat la acest obicei prost.

Folosește măști

Despre măști se spun multe și le găsim cu ușurință în magazinele de specialitate. Există diferite tipuri, cu diferite proprietăți și joacă un rol important în menținerea sănătății pielii noastre.

Măștile au apărut în viața noastră cu mult timp în urmă, iar astăzi sunt esențiale pentru îngrijirea intensivă și întreținere.

După cum am spus, există multe tipuri de măști. Poți alege dintre măști hidratante, nutritive, calmante, purificatoare etc… și sunt întotdeauna o scuză bună pentru a te bucura de un moment de relaxare.

Bucură-te de un astfel de moment măcar o dată pe săptămână. Ai nevoie de doar 20 de minute din timpul tău. Pielea ta îți va mulțumi.

Acordă atenție schimbărilor de temperatură

Iarna ne confruntăm cu multe schimbări de temperatură din cauza diferențelor existente între interior și exterior, din cauza climei, vântului etc… Pe de o parte, frigul și vântul de pe stradă, iar pe de altă parte, căldura din interiorul oricărei incinte. Schimbările acestea de temperatură sunt dăunătoare pentru piele. Nu îi permit să funcționeze normal și, de asemenea, o usucă foarte mult.

Având în vedere acest fapt, este important să îți creezi o rutină zilnică de îngrijire a tenului. Alege o cremă hidratantă de calitate și aplic-o dimineața și seara.

De asemenea, reține că nu doar schimbările de temperatură o pot usca, ci și apa fierbinte. Când este frig, de multe ori preferăm să ne încălzim făcând duș cu apă fierbinte. Și, deși este reconfortantă pentru o vreme, este foarte agresivă pentru piele și poate provoca arsuri, roșeață și elimina stratul hidrolipidic care ne protejează și ne menține pielea hidratată și hrănită.

Hidratează-ți pielea zilnic

Folosește zilnic o cremă hidratantă pentru a preveni uscarea pielii. Crema ajută la refacerea stratului hidrolipidic care acoperă pielea. Hidratarea este esențială pentru toate tipurile de piele.

Folosește o cremă hidratantă în fiecare zi dimineața, înainte de a te machia (dacă te machiezi) și una mai nutritivă seara. Aplic-o înainte de culcare. Noaptea, în timpul somnului,  pielea se regenerează și de aceea este bine să folosești o cremă nutritivă de cea mai bună calitate.

Îm jurul ochilor trebuie sa aplici un produs anume, întrucât această zonă este mai sensibilă și în general uscată, iar odată cu venirea frigului devine și mai fragilă. Astfel, poate îmbătrâni prematur, pot apărea riduri, se poate usca și mai tare.

Așadar, pentru ca pielea ta să nu aibă de suferit în timpul iernii, îți recomandăm să folosești creme hidratante și nutrivite de bună calitate.

De asemenea, nu uita să îți alegi și o cremă corp potrivită pentru tipul tău de piele. Răsfață-ți zilnic pielea și te vei bucura de o frumusețe fizică de invidiat.