Life, Stiri

Cum rezolvi conflictele si problemele in relatia de cuplu. 14 solutii care iti salveaza povestea de iubire!

Nici o relatie nu este ferita de conflicte si probleme, insa toate se pot rezolva daca stii sa abordezi situatiile dificile cu tact si calm. In fiecare cuplu apar discutii contradictorii, iar interesele voastre se pot ciocni in anumite momente.

Cum-rezolvi-conflictele-si-problemele-in-relatia-de-cuplu--14-solutii-care-iti-salveaza-povestea-de-iubire-

Este normal ca lucrurile sa se petreaca astfel, dar asta nu inseamna ca pana acum ati abordat amandoi cele mai bune strategii de solutionare. Iata 14 modalitati prin care va puteti rezolva conflictele inainte ca acestea sa degenereze:

1. Descrie problema

Spune-i iubitului tau cum arata lucrurile din punctul tau de vedere, fara a exagera. Descrie-i cu precizie si coerenta ceea ce simti si permite-i sa faca acelasi lucru.

2. Cauta sa explici implicatiile extinse ale problemei

Intra putin in detalii si vorbeste-i despre urmarile pe care le-ar putea avea solutia lui asupra ta. In cazul in care acestea degenereaza in probleme mai mari, probabil ca el ar putea intelege.

3. Cauta o solutie convenabila pentru amandoi

Vorbeste-i despre compromisurile pe care poti tu sa ti le asumi si despre jumatatile de masura care te-ar multumi.

4. Da-ti seama daca e o problema reala

Inainte de a incepe sa discuti cu iubitul tau pe o anumita tema in contradictoriu, analizeaza situatia si incearca sa-ti dai seama daca este vorba despre o problema reala sau doar despre diferentele dintre voi.

5. Asteapta momentul potrivit

Nu iti lua partenerul la rost atunci cand este obosit, infometat, stresat sau sensibil si asteapta un moment in care sa fiti amandoi calmi.

6. Accepta-l pe iubitul tau asa cum este

Nu face greseala de a incerca sa-l schimbi pe cel de langa tine si accepta diferentele dintre voi fara a-ti impune atat de vehement punctul de vedere.

7. Fereste-te de factorii daunatori relatiei Evita critica, victimizarea si tragismul. Vei rezolva mult mai usor totul cu o atitudine fairplay.

8. Acorda-i circumstante atenuante

Inainte de a te supara pe iubitul tau si de a incepe sa-i faci reprosuri, asigura-te ca ai dreptate si ca reactiile lui nu sunt cauzate de oboseala, stres sau alte probleme.

9. Evita tratamentul de gheata

Nu tipa la iubitul tau, nu il jigni si nu te comporta ca si cum nu ar exista. Comportamentul de gheata nu va va aduce nici un beneficiu.

10. Invata de la cuplurile de succes

Sigur cunoasteti cateva cupluri capabile sa-si rezolve problemele. Intrebati-i pe acei parteneri ce solutii aplica ei.

11. Incepi cu rezolvarea problemelor minore

Exerseaza aceste tactici rezolvand problemele minore si nu te avanta in conflicte importante inainte sa le stapanesti.

12. Ai rabdare

Fii rabdatoare cu iubitul tau si nu-i cere imposibilul. Cu siguranta si el isi doreste sa va solutionati conflictele cat mai civilizat, concentrati-va pe frontul comun.

13. Fii corecta

Lupta fairplay va va aduce amandurora mai multe beneficii, asa ca evitati sa va folositi de tactici lipsite de corectitudine pentru a obtine ce va doriti fiecare.

14. Ia o pauza

Cand simti ca te enervezi, ia o pauza. Spune o gluma, schimba subiectul sau pleaca din camera. Puteti chiar sa stabiliti impreuna un semnal pentru momentele cand vreti sa faceti o pauza.