Business, Featured

Cum reduci cheltuielile afacerii: idei simple si utile

In ciuda a ceea ce probabil ai tot auzit in stanga si-n dreapta, nu trebuie sa compromiti calitatea produselor sau a serviciilor oferite pentru a reduce cheltuielile afacerii. Exista numeroase idei care te pot ajuta sa economisesti bani, pe care mai apoi sa-i folosesti pentru a-ti creste businessul. Majoritatea acestor tehnici se concentreaza pe transferul de productivitate, adica obtinerea acelorasi rezultate prin folosirea unor resurse alternative, mai putin costisitoare.

Automatizeaza munca manuala

Pentru asta, vei avea nevoie de unul dintre cele mai bine softuri ERP, care poate inlocui cu succes munca manuala a mai multor angajati si/sau colaboratori. In plus, astfel de soft integrat este excelent pentru cresterea companiei, folosind inteligenta artificiala si oferindu-ti functionalitati precum import extrase/generare note, generare plati MT 100, parteneri sync ANAF, verificare status fiscal, verificare TVA, calcul automat amortizari etc.

Angajeaza colaboratori

Daca ai niste proiecte pentru care ai nevoie de experti din cand in cand, nu este nevoie sa angajezi pe cineva full-time. Ia in considerare colaboratorii pe care ii platesti doar pentru orele lucrate sau pentru task-urile finalizate. Este o situatie win-win pentru ambele parti, avand in vedere ca exista in prezent numerosi specialisti in cautare de astfel de oportunitati. Colaboratorii sunt profesionisti experimentati si talentati care lucreaza cu mai multe firme in paralel si care livreaza, de cele mai multe ori, rezultate impecabile.

Profita de oportunitati

Daca esti atent, vei observa ca exista in industria in care activezi o multime de site-uri ale unor firme ce nu mai functioneaza. Ei bine, poti profita de acest lucru contactand firma de telefonie si afland daca numerele de contact ale firmelor respective au fost deconectate. In cazul unui raspuns afirmativ, fa in asa fel incat apelurile catre numerele respective sa fie redirectionate catre compania ta. Asadar, faci rost de potentiali clienti. Atunci cand primesti un apel, anunta apelantul ca firma pe care o cauta nu mai functioneaza, insa ca afacerea ta ofera servicii similare.

Chirii mai mici

Costul chiriei spatiului de birouri este, de regula, cheltuiala cea mai ridicata a unei afaceri. Si, orice ai face, indiferent ca ai avut o luna mai proasta din punctul de vedere al profitului, chiria trebuie achitata. Din fericire, ai cateva optiuni pentru a reduce aceasta cheltuiala. In primul rand, iti poti transforma business-ul intr-o prezenta virtuala. Le poti permite angajatilor sa lucreze de acasa, scapand astfel complet de acest cost. Sau, pastreaza in birou doar angajatii a caror activitate nu poate fi desfasurata de acasa si muta-te intr-un spatiu mai restrans, cu o chirie mai mica.

Cauta persoane la inceput de drum

Cei care tocmai au absolvit facultatea sau si-au schimbat domeniul de acivitate pot fi angajati ca interni. Un internship se plateste mai putin decat un post full-time, ceea ce te va ajuta cu reducerea cheltuielilor salariale pe termen scurt. Insa, cel mai mare avantaj il reprezinta faptul ca acesti interni pot deveni angajati full-time foarte valorosi, ce vor creste profitul companiei.

Pune una sau mai multe idei prezentate mai sus in aplicare si vei reusi sa reduci cheltuielile afacerii. Cu banii economisiti, poti face o investitie utila pentru cresterea companiei, cum ar fi demararea unei campanii de social media sau un training pentru toti angajatii firmei.

blank