Când ne cumpărăm încălțăminte o căutăm pe cea de bună calitate, încălțămintea favorită fiind cea din piele.  Nu este întotdeauna ușor să identificăm care este din piele veritabilă și care nu. Prin urmare, vă vom spunem cum putem recunoaștem dacă încălțămintea este din piele naturală. Astfel, veți putea alege produse de cea mi bună calitate.

Cum recunoașteți dacă pantofii aleși sunt din piele

Alegerea unor pantofi din piele reprezintă un avantaj, deoarece avem certitudinea că aceștia vor rezista mult timp. Cu toate acestea, în prezent, cei care imită acest material și-au perfecționat tehnica, astfel încât este mai dificil să recunoașteți pielea sintetică de cea veritabilă.

Recunoașterea încălțămintei din piele nu este o sarcină dificilă dacă știți exact la ce să fiți atenți. Iată câteva moduri practice prin care puteți afla dacă este sau nu piele sintetică.

Uitați-vă la pliuri

Pantofii din piele naturală au adesea imperfecțiuni. Acest lucru se datorează faptului că materialul pe care îl folosesc este pielea animalelor. Deci, este normal să aibă anumite detalii foarte caracteristice.

Găsirea pliurilor este un semn bun. De asemenea, veți observa că are o anumită textură, ceea ce garantează că este un pantof de piele. Rețineți că există diferite tipuri de piele, astfel încât modul în care se simte poate varia și nu este întotdeauna netedă.

 Mirosiți pantofii

Mirosul este unul dintre cele mai simple moduri de a determina dacă un pantof este fabricat din piele naturală sau sintetică. În general, materialul artificial trece prin mai multe procese chimice care îl fac să semene mai mult cu piele naturală.

Aceste procese fac ca încălțămintea să miroasă a plastic sau a produse chimice. Pielea naturală are un miros foarte caracteristic, care nu dispare în timpul prelucrării.

Atingeți materialul

O altă practică care vă permite să știți dacă un pantof este fabricat din piele este să atingeți materialul. Așa cum am menționat anterior, aceasta are de obicei o anumită textură și nu este netedă în toate cazurile. Deoarece depinde de categoria pielii.

Un alt aspect care se poate observa este rigiditatea pantofului. Pantoful are mult mai multă fermitate decât cele care sunt realizate din material sintetic.

Probați-i și vedeți dacă pantofii se mulează pe picior

Orice persoană ar trebui să se bucure de o pereche de încălțăminte din piele. Nu ar trebui să lipsească din garderoba sa. Nu numai din cauză că este o încălțăminte  durabilă ci și datorită altor avantaje pe care le are. Atunci când probați, de exemplu, o pereche de pantofi  care sunt mărimea voastră, aceștia se vor mula pe piciorul vostru imediat.

În general, veți observa că unele pliuri sunt făcute în zona în care flexați degetele picioarelor. Este complet normal să vedeți acest lucru, deoarece pantoful găzduiește piciorul.

Verificați eticheta

Oamenii sau companiile din industria încălțămintei se mândresc deseori cu faptul că fabrică încălțăminte din piele. Aceasta este considerată de o calitate mult mai bună, pe lângă faptul că este mai scumpă decât cea sintetică.

Astfel, puteți verifica eticheta pantofilor pentru a descoperi materialele din care a fost confecționată încălțămintea aleasă. Pe de altă parte, dacă efectuați o achiziție online, puteți verifica în descrierea produsului dacă este din piele naturală sau sintetică.

Recunoașterea și achiziționarea încălțămintei din piele constituie un avantaj, deoarece pielea permite piciorului să respire. Deci, există mai puține șanse ca picioarele să miroase urât. Încălțămintea este foarte confortabilă. Este mereu la modă. Spre deosebire de alte tipuri de încălțăminte, cea din piele a fost mereu la modă. Reprezintă întotdeauna o investiție bună. Prin urmare, merită să achiziționați de fiecare dată încălțăminte damă piele, fie încălțăminte de piele pentru bărbați.

De asemenea, femeile este indicat să-și achiziționeze și câteva genți damă ieftine, care să se asorteze cu încălțămintea aleasă. Spor la cumpărături!