Această problemă inestetică poate fi înlăturată în mod natural, acasă!

 cearcane (5)

Orice femeie se confrunta cu aparitia cearcanelor la un moment dat in viata. Dupa o noapte petrecuta intr-un club, stres sau perioade agitate simtim nu doar o stare de oboseala dar pe fata noastra vor aparea inesteticele cearcane.

Iată cum poti scapa de aceasta problema inestetica in mod natural, acasa!

Mod de preparare: Se spală o crenguță de frunze de mentă proaspătă și se lasă câteva minute, la uscat; Se rup frunzele, se pun în blender, se adaugă puțină apă și se pasează la viteză mare; Se adaugă în blender puțină miere (sau ulei de măsline) și apă și se pasează ușor.

Mod de utilizare: Aplică pasta obținută pe zonele afectate (evitând ochii), așteaptă 20-30 de minute, apoi clătește cu apă caldă; Dacă ai obținut mai multă pastă, depoziteaz-o în frigider, într-un recipient curat și etanș; Execută această procedură de 2 ori pe săptămână.

Cearcănele apar din mai multe cauze.

– Oboseala, stresul si noptile nedormite. Daca pe langa aceste cauze ma adaugam si o alimentatie neadecvata putem spune ca acesta este drumul sigur spre aparitia cearcanelor. Pielea devine palida si astfel fiecare vas de sange iese mai repede in evidenta.

– Fumatul si alcoolul – acasti factori favorizeaza imbatranirea accelerata a pielii si cresc probabilitatea aparitiei cearcanelor.

– Bronzul excesiv – Pielea de sub ochi este foarte subtire, iar daca exageram in privinta expunetii la soare riscam  ca aceasta sa ia o culoare maronie, inestetica.

– Ereditatea – Daca celelalte cauze le putem evita la aceasta nu avem nicio sansa si trebuie sa ne resemnam. Le putem totusi acoperii dar si atenua.

Alte metode metode pentru a evita si pentru a scapa de cearcăne: aplica felii ce cartof crud pe suprafata cearcanelor; Castravetele este folosit de mult in tratamentele cosmetice. Cateva felii puse sub ochi te vor ajuta si in tratarea cearcanelor; Se pun comprese reci si calde, alternate. Se incepe cu compresele calde si se termina cu cele reci; O metoda cunoscuta in combaterea cearcanelor este lingura in congelator. Se pun doua linguri in congelator pentru o jumatate de ora dupa care, cu partea bombata, vei masa cearcanele; Somnul s-a dovedit a fi cea mai eficienta metoda. Un somn odihnitor de opt ore iti va transforma tenul, iar cearcanele se vor diminua semnificativ; Comprese cu infuzie de trandafir. Este vorba de trandafirul de dulceata. In 100 ml de apa se pun doua lingurite de petale de trandafir; Fierbe patru plicuri de ceai de musetel, iar dupa ce le-ai lasat 20 de minute la congelator aplica-le pe ochii demachiati. Musetelul este cunoscut pentru efectele sale de curatare, antiinflamatoare si dezinfectante. In aceasi fel se procedeaza si cu plicurile de ceai negru; Compresele cu ceai vedre. Ceaiul verde imbunatateste imunitatea celulelor pielii si incetineste imbatranirea lor.