Life, Stiri

Cum poţi scăpa de petele de urină de la animalul tău?

Învaţă să-i fii cu adevărat prieten animalului tău de companie

canapea animale

Animalul tau de companie face boacane si lasa pete de urina pe covor? Nu stii cum sa il dezveti si sa scoti petele lasate? Exista metode corecte pentru rezolvarea problemei, dar si alte metode prin care doar inrautatesti situatia.

Cainii percep mirosul de urina si de fecale ca pe un stimulent in procesul de excretie. Asta inseamna ca acestia isi vor face nevoile in acelasi loc ca inainte, chiar daca erau obisnuiti sa iasa afara. Cainii au mirosul foarte dezvoltat si isi pot detecta propria urina, indiferent de cat de mult te-ai stradui sa acoperi pata si mirosul lasat in urma prin utilizarea a fel de fel de detergent. Nu te vor ajuta cu nimic.

Cand pata este proaspata si umeda, foloseste o bucata de carpa uscata si intinde-o pe pata, pana ce absoarbe umezeala. Ca inlocuitor, poti folosi anumite granule special care absorb urina, in locul carpei. Dupa ce locul este foarte bine uscat, utilizeaza un spray sau solutie de curatat specializate pe astfel de “ accidente ”, care contin bacterii si enzime. Acestea consuma alte bacterii, care sunt cauza mirosului neplacut lasat de urina, apoi le elimina permanent din fibrele covorului. Aceste produse folosite pentru indepartarea petelor contin si un miros placut si ajuta covorul sa revina la starea lui initiala.

Daca ai observant prea tarziu boacana catelului si petele sunt uscate, cel mai bine este sa cureti cat mai curand posibil. Insa produsele pe care le foloseai atunci cand pata era proaspat facuta, nu mai sunt la fel de eficiente si in cazul acesta. Acum ai nevoie de produse mai puternice, continand bacterii mai agresive. Daca folosesti produsele create special pentru asemenea pete in maxim 24 de ore de la producere, atunci asigura-te ca o sa ai rezultatul final dorit.

Incearca sa amenajezi pentru cainele tau o toaleta speciala si sa il dresezi sa isi faca nevoile acolo. In schimb, daca el este deja batran si are probleme de incontinenta urinara, este bine sa ai astfel de produse la indemana pentru orice moment.

In cazul pisicilor, urina lor patrunde cel mai rapid in tesaturi si lasa cel mai pregnant miros. Acesta este influentat de varsta, sexul, starea de sanatate si regimul alimentar al pisicii. Daca observi o pata proaspata de urina, nu intarzia sa o cureti, inainte ca aceasta sa se impregneze.

Bicarbonatul de sodiu actioneaza eficient impotriva mirosurilor si a petelor de suprafata, insa nu si impotriva celor impregnate deja.

O alta optiune este utilizarea otetului alb. Amesteca 85 ml apa calda cu 170 ml otet alb si toarna pe pata, acopera cu un prosop uscat si lasa asa cateva ore. Atentie, testeaza otetul inainte pentru a te asigura ca nu distruge tesatura sau culoarea.

Peroxidul de hidrogen sau detergentii speciali de covoare pot indeparta mirosul si pata urinei. O solutie cu o concentratie de 3% peroxid de hidrogen poate fi aplicata si tinuta timp de 5 minute, apoi curata zona cu o carpa uscata timp de 30 secunde. La magazinele de specialitate gasesti solutiile ideale pentru curatarea covorului. Insa daca nici asa nu iese, atunci recurge la o solutie cu enzime.

Nu lasa pisica in camera dupa ce ai curatat deoarece se poate intoxica de la vaporii din solutie.

blank