Life, Stiri

Cum influenţează culoarea cearşafurilor pofta de sex

Viaţa ta sexuală e plictisitoare? De vină poate să fie culoarea lenjeriei de pat. Cercetătorii germani specializaţi în terapie sexuală dezvăluie că viaţa amoroasă este puternic influenţată de culorile din dormitor.

11-special-shutterstock_74563099

“Culorile lenjeriei de pat au un efect erotic neaşteptat”, susţin terapeuţii sexuali, citaţi de ziarul german “Bild”. “Culorile pot stimula pofta de sex sau pot să o paralizeze complet, deoarece au un puternic impact asupra psihicului uman. Cearşafurile albe, de exemplu, sunt un ucigaş sigur al plăcerii sexuale”, adaugă aceştia. Experţii spun că anumite culori impulsionează viaţa amoroasă trezind dorinţe arzătoare, în schimb, alte culori, taie pofta de sex. De multe ori, culori care sunt foarte indicate pentru a asigura un somn odihnitor nu sunt favorabile vieţii sexuale, cum se întâmplă în cazul culorii albastre, cu toate tonurile ei, de la bleu la bleumarin. Surpriza este că şi în cazul culorii roşii, care este excitantă sexuală, excesul poate fi dăunător, tăind chiar cheful de contact intim. Iată ce spun terapeuţii despre influenţa fiecărei culori asupra vieţii sexuale.

Prea mult roşu taie cheful. Cearşafurile roşii amplifică energia sexuală, dorinţa şi pasiunea. Această culoare stimulează pofta de sex, acţionând direct asupra zonei genitale. Dar, atenţie, evitaţi excesul! De preferat lenjeria de pat doar cu motive roşii. Prea mult roşu are chiar efect de inhibare sexuală.

Portocaliul asigură orgasmul. Culoarea portocalie simbolizează puterea iubirii. Este o culoare caldă care stimulează dispoziţia de a te implica puternic într-o relaţie amoroasă. De aceea, cearşafurile portocalii au capacitatea de a asigura orgasmul în timpul sexului.

Galbenul îţi dă poftă de sex. Lenjeria de pat galbenă sau aurie te face să ai poftă de sex. Galbenul cu toate tonurile lui te scapă de inhibiţii sexuale şi amplifică dorinţa de a experimenta mereu ceva nou în dormitor. De asemnea, cearşafurile gălbui asigură un somn bun după sex.

Albastrul dăunează vieţii sexuale. Culoarea albastră, cu toate tonurile ei, în special bleu, este relaxantă şi ideală pentru somn şi calmarea sistemului nervos. Scade tensiunea arterială, stimulează somnul, dar, fiind o culoare rece, scade dorinţa erotică. Tonurile de albastru dăunează vieţii sexuale.

Verdele poate duce la disfuncţii sexuale. Culoarea verde cu toate tonurile ei are un efect calmant. Are de asemenea un efect pozitiv asupra echilibrului emoţional. Dar, atenţie! Numai cei care au o relaţie stabilă pot să aibă o viaţă amoroasă normală pe cearşafuri vernil. Altfel, se ajunge la disfuncţii sexuale.

Violetul amplifică plăcerea. Violetul cu toate tonurile sale este o culoare mistică. De aceea, amplifică plăcerea în timpul partidelor de sex. Totuşi, prea mult violet sau prea mult mov nu oferă echilibru într-o relaţie, sporind dorinţa de nou în viaţa sexuală.