Dormitorul este, de departe, cea mai importanta incapere din locuinta noastra, iar in conditiile in care aici ne petrecem o treime din viata odihnindu-ne, este clar ca avem nevoie si de conditiile adecvate. In multe cazuri, cele mai simple detalii sunt cele care fac diferenta, iar alegerea unor lenjerii de pat potrivite ar trebui sa fie o adevarata prioritate. Putini stiu cum sa faca asta, dar vom descoperi impreuna informatiile care conteaza.

Pentru fiecare sezon

Ideal ar fi ca lenjeriile de pat sa fie alese in functie de sezon pentru ca anumite materiale se prezinta diferit in anumite perioade ale anului. Cu totii ne dorim sa avem parte de un confort deplin, iar pentru asta ar trebui ca iarna sa alegem materiale care se pastreaza calduroase, precum catifeaua, microfibra sau lenjerii de pat din bumbac egiptean. Totusi, acesta din urma este versatil si se dovedeste a fi potrivit si vara, alaturi de alte materiale ceva mai subtiri care sa se pastreze racoroase, precum satinul ori matasea.

Materialele optime

Deja am amintit cele mai bune materiale de care sa tinem cont, din mai multe motive, incepand de la faptul ca acestea sunt mult mai usor de intretinut si se prezinta in conditii optime de-a lungul timpului. Sunt placute la atingere, asigura un confort deplin si cu totii ne putem odihni asa cum se cuvine in dormitorul nostru. Astfel, avand in minte aceste detalii este mult mai usor sa gasim varianta care ni se potriveste cel mai bine.

Ingrijrea fara probleme

Bineinteles, nimeni nu isi doreste sa aiba grija intretinerii unei lenjerii de pat, insa daca tinem cont de cateva detalii simple atunci nu doar ca prelungim durata de viata a acestora, dar ne bucuram si de un confort deplin. Oricum cerintele sunt simple, iar in cazul tuturor lenjeriilor este important sa evitam detergentii de o slaba calitate si inalbitorii chimici care pot afecta flexibilitatea fibrelor. Mai departe, masina de spalat se seteaza, de obicei, intre 30 si 60 de grade, iar fierul de calcat se foloseste doar atunci cand este permis.

Dimensiunea potrivita

Cu siguranta, trebuie sa avem in vedere si dimensiunile lenjeriilor de pat pentru ca cele prea scurte sau prea lungi sunt inestetice, dar nici nu aduc un confort deplin. In schimb, oricum marimile sunt standard, acestea fiind special concepute pentru paturile cele mai mici de o singura persoana, pentru cele medii sau pentru cele mai mari, de doua persoane.

Preturile accesibile

Intotdeauna, indiferent de produsul de care suntem interesati, ne dorim sa platim cat mai putin pentru acesta, mai ales in cazul unei lenjerii de pat. Totusi, nimeni nu trebuie sa plateasca o avere in conditiile in care preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele

Modelele grozave

Ce mai ramane de acum sa faci este sa treci in revista modelele tale preferate. Cu siguranta ai de unde sa alegi, fie ca le preferi pe cele mai simple care sunt mai versatile, fie pe cele cu fel si fel de design-uri. La mare cautare au fost dintotdeauna cele cu teme florale, dar nu trebuie sa ne oprim la acestea intrucat la acelasi nivel sunt si cele cu modele abstracte, cu design-uri minimaliste, cu orase, masini, animale si nu numai.

Direct online

Bineinteles, online este mult mai simplu din mai multe puncte de vedere, astfel ca avem ocazia de a ne cumpara cele mai grozave produse fara nici cel mai mic efort. Toate lejeriile de pat pe care ni le dorim le gasim la doar cateva click-uri distanta, astfel ca nu mai avem nici un motiv pentru care sa pierdem timpul prin magazinele fizice cand intregul proces se poate simplifica considerabil.