Life

Cum alegi cea mai bună hotă pentru bucătăria ta

Hota este un aparat electrocasnic esențial în orice bucătărie.  În funcție de design, trebuie ales un model sau altul.

Dacă vrei să nu se observe în bucătăria open space, alegi o hotă incorporabilă. Îți spunem ce trebuie să știi pentru a o alege pe cea potrivită pentru casa ta.

Aspecte de care trebuie să ții cont când alegi cea mai bună hotă

Daca vrei să îți cumperi hota perfectă, iată aspectele pe care trebuie să le ai în vedere.

  1. De ce putere am nevoie?

Una dintre cheile alegerii unei hote în bucătărie este puterea. Deoarece ea determină puterea de aspirație. Deși aceasta este legată și de modul de instalare, care trebuie să fie unul corect pentru a funcționa bine.

2.Ce mărime trebuie să aibă hota?

Cel puțin, ar trebui să aibă aceeași lățime ca blatul mobilei.  Dar cel mai bine ar fi să fie mai mare pentru a îmbunătăți absorbția. Adică, dacă blatul are 60 cm, hota ar trebui să măsoare ceva mai mult -70, 80 sau 90 cm. Există hote de la 40 (pentru blaturi simple sau duble) la 120 cm lățime. Dar dacă ai un blat de 60  și hota măsoară 60 cm, este bine.

3.Ce zgomot face hota în timpul funcționării?

Niciun model nu este deosebit de silențios. Dar aceste bine să știi. Mai ales dacă ai o bucătărie open space. Nivelul normal de zgomot în cazul hotelor este între 50 și 70 dB (decibeli).

  1. Ce consum are?

Acest aspect nu trebuie trecut cu vederea. Hota este un aparat cu consum redus, dar este bine să știi cât consumă atunci când funcționează. Consumul său mediu este de 0,12 kW / h.

5.Motorul

Atunci când alegi o hotă, ia în considerare tipul motor avut. Motor blindat din fier sau din plastic? Primul împiedică pătrunderea și aderența grăsimilor, prafului și murdăriei, protejând interiorul hotei.

Tipuri de modele de hote din care poți alege pentru bucătăria ta

Hota decorativă, convențională, de tavan, filtrantă, incorporabilă în blat, integrată în plită… Există multe modele dintre care să alegi. În felul acesta hota nu împiedică designul  bucătăriei.

  1. Hota de perete. Este un model fixat pe perete. Se mai numește și hotă decorativă. În cadrul acestei categorii vei găsi modele convenționale și altele aproape sculpturale cu linii futuriste, rafinate.
  2. Hote filtrante. Acestea sunt încorporate în mobilă. Unele sunt complet integrate, iar altele au o parte vizibilă din față, care coincide cu zona de extracție pentru a crește suprafața de aspirație.
  3. Hotă de tavan. Similară cu cea filtrantă din punct de vedere estetic, deoarece este încastrată în tavan. Există de diferite dimensiuni și finisaje. Avantajul este că nu împiedică continuitatea vizuală. Are suficientă putere pentru a aspira fumul în ciuda distanței până la oala de pe plită.

Tot în acest grup există modele de tavan, numite insule, care „atârnă” . Sunt adesea folosite în bucătăriile cu insulă centrală. În acest grup intră cele care imită lămpile suspendate de tavan.

4.Hota de blat. Se află la nivelul blatului și se ridică, prin apăsarea unui buton, când se utilizează. Aceasta de poate ascunde când nu se folosește. Acest tip de hotă se instalează lângă plită. Așadar, trebuie să alegi o piesă de mobilier cu o adâncime mai mare sau una convențională de 60 cm, dar cu o plită mai îngustă. În interior, sertarele trebuie adaptate astfel încât să existe spațiu. Avantajul este că hota dispare complet, fiind o opțiune perfectă pentru insule sau în bucătării unde nu există mobilă înaltă.

5.Hota integrată în plită. Este un aparat 2 în 1. De obicei se află la mijloc, între ochiurile plitei. Există cele cu ieșire afară sau cu filtre. Ca și în cazul anterior, hota poate fi dispărea când nu este folosită.

Ținând cont de cele prezentate mai sus, ești pregătit să-ți alegi o hotă bucătărie? Dar de o ladă frigorifică ce zici? Îți poate fi de folos când nici nu te aștepți.

blank