Guest-BloggingSpuneam mai demult, de când cu pauza mare a lui Google în a reactuliza pagerankul despre alte sisteme de a-ți crește simțitor numărul de vizite, precum și de unici. Și o soluție viabilă există de când lumea, anume guest bloggingul.

Cu ce ne ajută exact guest bloggingul sau guest-postingul?

În primul rând, ceea ce e și normal, vom avea câteva linkuri în plus. Trimiteri către blogul personal (sau blogurile personale).
În al doilea rând, va crește și Author rankul. Ce este acesta? Esre rankul sau locul pe care îl ocupă un anume autor. Dacă acel autor scrie pe mai multe bloguri, este foarte bine privit. Google îți va recunoaște meritele, spunându-și în barbă:

Bun băiat acest Gicu, scrie pe 5 bloguri!

În al treilea rând, pagerankul va crește. Dacă scrii des pe bloguri cu PR mai mare sau egal cu al tău, gândește-te că acele linkuri
se vor aduna. Cu cât mai multe linkuri cu PR minim 1, cu atât mai bine. Drept dovadă, se vehicula într-o vreme un tabel despre înțelegerea calculării PR-ului din linkuri.
În mare parte este foarte OK în continuare, în ciuda algoritmilori modificați ai Google.

pr-chart

De ce este util acest Author rank?

În ultima vreme, Google a pus accent din ce în ce mai puțin pe PageRank, folosind mai mult AuthorRankul și DomainRankul în algoritmii săi. Dar totuși, de ce?

Răspunsul este simplu. Deoarece cu 100-150 de dolari îți poți cumpăra “legal” 1000 de linkuri către blogul/ site-ul tău. Nu contează că acel site e gol, că n-are nici măcar pagină de index, darămite să aibe vreun articol scris. Astfel, în câteva luni (cât dura o actualizare google de PR), un site gol dar linkuit de 100+ de ori, primea automat PR5.
Asta în detrimentul unor oameni (bloggeri, admini SEO etc.) care au lucrat zi de zi timp de peste un an, scriind articole luni, de peste 300 de cuvinte, conținut unic, nebunii, ca să primească abia un PR 2 sau maxim 3.
Desigur, după cum am spus, Googlele va verifica și calitatea acelor linkuri. Se vor vedea imediat cum acele linkuri sunt obținute. Dacă se face link exchange, nu e chiar OK. Dacă se face 3 way linking (A linkează către B, B către C, iar C către A), Gogglele va vedea că link excange-ul este OK dpdv al algoritmilor și va crește PR-ul și in funcție de aceste linkuri plus alte considerente SEO.

Însă, va depuncta drastic linkurile cumpărate. Dacă ai luat 1000 de linkuri către tine, fără ca acele 1000 de linkuri să n-aibă nicio legătură între ele, sau fără ca site-ul tău să nu linkeze către vreunul din acelea, te va depuncta. Nu vei avea deloc PR și nu vei mai apărea în căutările Google (temuta SandBox).

Iată cum un simplu articol scris pe alt blog/ site decât al tău personal, îți aduce 3 beneficii imediate.So, bloggeri, start guest blogging. It’s the future! Google’s honor!