Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

CSM a avizat arestarea judecătorului lui Voiculescu, Stan Mustaţă

Dan Voiculescu: „Voi sesiza Parchetul, DNA nu e Dumnezeu!”

  Presedintele fondator al PC si vicepresedinte al Senatului, Dan Voiculescu, face declaratii de presa pe tema masurilor de iesire din criza, in Bucuresti

DNA a început urmărirea penală pe numele judecătorului Stan Mustaţă şi a altor 5 persoane, între care un grefier. Ulterior, în jurul orei 14.00, când Dan Voiculescu făcea o declaraţie de presă pe această temă, CSM a încuviinţat arestarea judecătorului, considerând întemeiate probele aduse de judecătorii Direcţiei.

Judecătorul Stan Mustaţă, unul dintre magistraţii din completul de la Curtea de Apel Bucureşti care judecă dosarul ICA, în care este acuzat Dan Voiculescu, a fost ridicat, marţi dimineaţă, de procurorii DNA, chiar înainte de a intra în sala de judecată. Mustaţă este acuzat că ar fi primit mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar aflat pe rol. Magistratul judeca şi dosarul lui Meme Stoica. În jurul orei 12:00, magistratul a părăsit sediul DNA. „Mi-e teamă că voi fi arestat!”, a spus Mustaţă.

Mustaţă este suspectat că ar fi pretins bani şi bunuri pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar aflat pe rolul instanţei. Ancheta ar fi pornit după ce magistratul ar fi fost interceptat telefonic.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a cerut Procurorului General să facă o anchetă la DNA pentru a vedea cine a dispus reţinerea judecătorului Stan Mustaţă. „DNA nu e Dumnezeu pe pământ, e o instituţie a statului care trebuie să dea socoteală, dacă face ilegalităţi!”, a spus Voiculescu.

„Sunt în faţa voastră în calitate de adversar politic consecvent al lui Băsescu Traian. Din 2007, când am sesizat atitudinea păguboasă pentru români a lui Traian Băsescu, vă amintiţi că s-a format o comisie parlamentară care l-a suspendat în 2007. Ăla a fost momentul care a declanşat o luptă politică pe viaţă şi pe moarte între el şi mine. El a avut mulţi oameni care nu i-au cântat în strună, pe mulţi i-a pedepsit, cu mine mai are de luptat.

Îmi pare rău pentru că această bătălie politică a mea a antrenat suferinţe pentru oameni care nu au nicio vină, victime colaterale ale disputei mele cu Băsescu, ca Mencinicopschi.

Mai nou, văd că judecătorii care şi ei sunt implicaţi în dosarul meu, pe de o parte nu ştiu cum să fugă de el, pe de altă parte, dacă nu reuşesc să fugă, sunt prinşi în coincidenţe fără explicaţie. Judecătoarea Viorica Dinu a fost acuzată că în urmă cu un an şi jumătate a luat mită. (…) Vedem că se repetă. Azi era un termen, tot în dosarul „Telepatia”, şi dimineaţă, cu mandat de aducere, judecătorul Mustaţă a fost dus la DNA. Se presupune că s-a întâmplat ceva grav în ultimele ore, zile, care impunea un mandat de aducere”, a apreciat Voiculescu.

„Nu-l cunosc pe judecătorul Mustaţă, nu am prieteni care-l cunosc, ca atare… Trăim iar episoadele cu mascaţii care ridică din locuri publice oameni. Tot din cauza luptei mele politice, familia mea are de dus o luptă. Când am intrat în lupta asta, mi-am asumat că Băsescu va acţiona aşa cum acţionează.

Legat de faptul că azi am semnat şi am trimis prin profesorul Mateuţ o sesizare la Parchetul General în care l-am rugat pe Procurorul General să facă o anchetă la DNA. Acest DNA nu e Dumnezeu pe pământ, e o instituţie a statului, care trebuie să dea socoteală, dacă face ilegalităţi. O anchetă pe 3 direcţii:

1. Cine a hotărât această formă de aducere în forţă a judecătorului la DNA? Cine a luat decizia?

2. Dacă cumva e vorba de un şantaj la adresa judecătorului legat de dosarul „Telapatia”. Dacă e, este foarte grav.

3. Dacă cei care au organizat acţiunea de dimineaţă au constituit un grup infracţional organizat.

E de datoria procurorului general şi a ministrului Justiţiei să facă o comisie de anchetă. Dacă se va considera că nu e necesară, voi face sesizare şi la Parlament, să facă o comisie parlamentară. E intolerabil, e nedemocratic, e ilegal să existe suspiciuni asupra unei instituţii ca DNA. Ancheta poate dovedi dacă suspiciunile sunt fapte sau nu”, a mai spus Dan Voiculescu la finalul declaraţiei de presă.

Potrivit Direcţiei, în cauza care-l priveşte pe judecătorul Mustaţă există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, judecătorul Stan Mustaţă şi celelalte cinci persoane, între care un grefier de la Curtea de Apel Bucureşti, au constituit sau aderat la un grupul infracţional în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară, urmărind obţinerea de beneficii materiale.

Cei şase sunt suspectaţi de luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare sau folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, arată DNA.

blank