Cristian Vasc fost fotbalist la FC Brașov, acuzat că a abuzat sexual o minoră
Actualitate, Featured

Cristian Vasc fost fotbalist la FC Brașov, acuzat că a abuzat sexual o minoră

Cristian Vasc, fost fotbalist în Liga 1 la FC Brașov, U Craiova sau FC Național, este acuzat că a hărțuit sexual o minoră de 13 ani, care învață la școala unde ex-mijlocașul este profesor de sport.

În vârstă de 51 de ani, Cristian Vasc i-ar fi trimis elevei, la finalul lunii septembrie, mesaje indecente, dar și filme și fotografii în care fostul fotbalist își expunea organele genitale. Minora învață la o școală din județul Maramureș și este în clasa a 7-a.

Autoritățile au aflat că fata ar fi fost abuzată sexual la începutul lunii octombrie, grație unei anchete începută de jurnaliștii de la monitorulcj.ro. Sportivul este profesor suplinitor la școala din Coroieni, județul Maramureș, unde învață și minora pe care ar fi hărțuit-o.

Potrivit Inspectoratul Școlar Maramureș, Cristian Vasc era în realitate profesor suplinitor la Școala Gimnazială “Nicolae Steinhardt” din Rohia, județul Maramureș, dar fostul fotbalist a dorit să își completeze norma la școala din Coroieni.

Cristian Vasc a jucat la echipe importante în Liga 1
De-a lungul carierei de fotbalist, Cristian Vasc a strâns peste 200 de partide pe prima scenă a fotbalului românesc. A evoluat pe postul de mijlocaș la echipe precum FC Brașov, U Craiova sau FC Național. Fostul sportiv este considerat un om cu influență și cu relații în lumea politică.

Fodbalistul a agățat ghetele în cui în 2003, după un ultim sezon la Inter-Gaz București. În urmă cu patru ani și-a deschis o școală de fotbal în localitatea Târgu Lăpuș. Este profesor de educație fizică și sport.