Investigaţii, Stiri

Cristian Cioacă, relaxat când este acuzat de uciderea soției sale

1 (7)

Poliţistul Cristian Cioacă, eliberat în februarie sub control judiciar, s-a prezentat ieri la Curtea de Apel Piteşti pentru un nou termen al procesului în care este acuzat că şi-a ucis soţia, pe avocata Elodia Ghinescu, dispărută fără urmă în 2007. Magistraţii au audiat ultimii doi martori şi au stabilit următoarea înfăţişare.

Cristian Cioacă, întors la serviciu în cadrul IPJ Argeş, şi-a luat liber ieri şi a pornit- o spre instanţa piteşteană, la intrare afişând acelaşi zâmbet arogant care nu s-a potrivit niciodată cu imaginea cetăţeanului acuzat pe nedrept, în care pozează de şapte ani.

El a venit însoţit de avocata sa, Maria Vasii, şi a ascultat cu mare interes mărturiile a doi martori audiaţi în proces, experţi care au întocmit rapoartele de specialitate din acest caz. Romică Potorac, de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice, a spus clar că sângele găsit pe pereţii locuinţei lui Cioacă este al Elodiei, iar aceste probe nu au fost contaminate.

“Sângele se absoarbe în vopsea şi nu ar putea fi spălat în totalitate, putând fi prelevate probe. Şi dacă urma nu ar fi spălată şi s-ar da cu un strat de vopsea, sângele se conservă ca un sendviş, rămâne intact. Urma poate rezista zeci de ani”, a declarat expertul.

Verdictul s-ar putea da pe 20 mai
Cel de-al doilea martor audiat este Ligia Barbari, de la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, care a precizat şi ea că s-au făcut analize genetice la urmele de sânge găsite în apartament.

Instanţa a stabilit ieri un nou termen al procesului, pentru 20 mai, când ar putea da un verdict final în acest caz. Asta după ce Tribunalul Argeş îl condamnase iniţial pe Cristian Cioacă la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat şi profanare de morminte.