Politic, Stiri

Crin Antonescu l-a „obligat” pe Victor Ponta să o aleagă pe blonda de la PNL

Liberalii trimit la Transporturi o blondă care a cerut desfiinţarea DNA

Ramona Manescu(3)Ramona Mănescu a fost propusă de PNL pentru a prelua şefia Transporturilor. Alături de europarlamentară a mai fost propus şi deputatul Nini Săpunaru, care nu este însă agreat de premierul Victor Ponta. Europarlamentarul liberal s-a remarcat la Bruxelles după ce a cerut desfiinţarea DNA.

La finalul celor 45 de zile de interimat în fruntea Ministerului Transporturilor, premierul Victor Ponta îi va trimite astăzi preşedintelui Traian Băsescu o nouă propunere din partea liberalilor.

Liderul PNL, Crin Antonescu, după şedinţa Biroului Politic Naţional al formaţiunii, a anunţat că are nu una, ci două propuneri pentru funcţia de ministru al Transporturilor: Nini Săpunaru şi Ramona Mănescu.

„Am făcut o propunere cuprinzând două nume, Nini Săpunaru, o propunere pe care am menţinut-o deoarece atâta vreme cât nu noi, ci public nu se cunoaşte ceva care îi poate fi imputat, nu vom ceda ameninţărilor, unui şantaj mediatic. Poate fi sau nu acceptat de premier sau de preşedinte, dar e susţinut fără rezerve de PNL. Am adăugat încă o variantă, în persoana doamnei europarlamentar Ramona Mănescu“, a declarat Crin Antonescu la finalul şedinţei PNL.

Dacă numele lui Săpunaru era cunoscut încă de joi, europarlamentarul liberal Ramona Mănescu a fost o surpriză pentru toată lumea. Chiar ea părea surprinsă de alegerea colegilor săi din partid (sic!).

Ramona Mănescu este soţia lui Rareş Mănescu, primarul sectorului 6, unul dintre oamenii cu multă greutate din sfera lui Crin Antonescu. În ceea ce priveşte influenţa soţului său în partid, Ramona Mănescu a punctat scurt: „Comentatorii pot spune orice, părerea fiecăruia nu am de gând să o comentez. Mă bucur că sunt soţia lui Rareş Mănescu“, a declarat blonda la un post tv.

Liderul PNL, Crin Antonescu, crede că Ramona Mănescu se va descurca în fruntea ministerului, dacă va fi acceptată de preşedintele Traian Băsescu.

„Doamna Mănescu este un europarlamentar bine cunoscut, unanim apreciat în PNL pentru activitatea sa în Parlamentul European, la al doilea mandat, în zona unor tematici foarte importante, din perspectiva Ministerului Transporturilor, infrastructurii, a fondurilor europene, a politicilor regionale, e în Comisia de dezvoltare regională, are experienţă internaţională şi care, în funcţie de modul în care gândim exerciţiul în fruntea ministerului, poate avea date foarte importante“, a spus Antonescu.

Varianta Ramona Mănescu a intrat în cursă abia ieri-dimineaţă, după ce premierul Victor Ponta şi-a arătat public neîncrederea în Nini Săpunaru, cel care se pregătea să-i urmeze lui Relu Fenechiu în fotoliul Transporturilor.

Imediat după ce liberalii au propus-o pe Ramona Mănescu, Victor Ponta a declarat că este de acord cu numirea Ramonei Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor şi că va trimite Preşedinţiei o propunere în acest sens.

Preşedintele PNL a replicat: „E foarte bine că premierul este de acord. Cu cât mai repede, cu atât mai bine“, a spus Antonescu.

Chiar dacă premierul i-a închis uşa în nas, deputatul PNL Nini Săpunaru visează în continuare la fotoliul ministerial şi se consideră victima unei campanii de presă. „Eu nu am văzut asemenea linşaj mediatic şi, slavă Domnului!, am fost şi am participat la multe evenimente în ţara asta“, s-a plâns Săpunaru.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a ţinut să le ia apărarea, încă o dată, liberalilor cu probleme penale. „Acuzaţia că l-a desemnat pe penalul Silaghi ca ministru este o mare minciună, aşa cum e o mare minciună că Nini Săpunaru ar fi sponsorizat PNL sau că urma să fie desemnat trezorerier. Nu întâmplător, cea mai mare parte din activitatea DNA pare să fie dedicată doar PNL. Nu întâmplător, se pare, domnul Nelu Iordache nu-şi aduce aminte decât de cel care i-a reziliat contractele (n.r. – Ovidiu Silaghi), nu de cei care le-au încheiat“, a declarat, furios, Crin Antonescu, care a preferat să pună tunurile pe procurorii DNA.

În primăvara anului 2010, eurodeputata Ramona Mănescu s-a arătat indignată de aprecierile pozitive la adresa DNA, conţinute în raportul intermediar pe justiţie dat publicităţii de Comisia Europeană la 23 martie.

Europarlamentarul a solicitat lămuriri Executivului de la Bruxelles, care, în opinia sa, încurajează o instituţie ineficientă şi oferă „un spectacol ieftin, al justiţiei făcute la televizor“.

„Faptul că se spune că DNA şi-a menţinut rezultatele bune, ştiind că acestea nu au existat vreodată, putem să conchidem că «a nu face nimic» este considerat un lucru bun, iar în ceea ce priveşte imparţialitatea anchetelor DNA, aş califica o astfel de afirmaţie drept cinică“, a explicat, ulterior, Ramona Mănescu.

Totodată, europarlamentarul militase atunci pentru desfiinţarea DNA, instituţie care, în opinia ei, şi-a dovedit inutilitatea: „Nu avem nevoie de o instituţie, DNA, care a pus pe obrazul României eticheta de stat corupt“.

 

 

blank