Ultima Ora

Copil român, depistat cu sindrom hemolitic în Italia. De vină, tot brânza românească?

14 luni are prichindelul spitalizat în oraşul italian Florenţa cu sindromul hemolitic-uremic (SHU). Este suspicionată brânza provenită de la o firmă din România.

Potrivit site-ului firenze.repubblica.it, brânza consumată de copilul de 14 luni provine de la firma de lactate Brădet. Copilul este român şi locuieşte în Italia. El a fost internat de urgenţă la un spital din Florenţa, cu intoxicaţie alimentară severă, după ce a consumat produse ale firmei de lactate Brădet.

Potrivit presei italiene, el este suspect de sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E Coli.

Imediat după spitalizarea lui, autorităţile din Florenţa au deschis o anchetă epidemiologică şi au făcut apel la toţi cetăţenii care au în casă produse ale respectivei firme să nu le mai consume.

Se pare că este vorba despre brânză ricotta, vândută într-o piaţă românescă, dar şi în afara ei. Investigaţiile inspectorilor de sănătate au arătat că, în mod clar, copilul a consumat brânză de la SC Brădet SRL, pe data de 9 martie. Ca măsură de precauţie, produsele lactate au fost retrase de la vânzare, după ce în probele recoltate s-a găsit bacteria E Coli.

blank