Botoșani, copil
Actualitate, Featured

Copil internat cu arsuri grave pe corp, după ce a fost tratat cu leacuri băbești

Un copil de un an şi trei luni din judeţul Botoşani a fost preluat de medicii de pe ambulanţă, în stare gravă, după ce o oală cu apă fierbinte a căzut peste el. Halucinant, părinţii micuţului nu l-au transportat la spital, de frică să nu fie traşi la răspundere de autorităţi, ci l-au tratat acasă, cum i-a dus capul, timp de două zile. Asta putea să-i fie fatal copilului.

Poliţiştii şi inspectorii de la Protecţia Copilului din Botoşani au pornit o anchetă după ce la Spitalul Judeţean a ajuns un copil cu arsuri grave pe corp provocate de apa fierbinte. Grav este că rănile erau vechi de cel puţin două zile şi începuseră să supureze după ce părinţii micuţului l-au tratat acasă cu creme expirate şi alifii găsite prin cămară.

Incidentul şocant a avut loc în urmă cu două zile. Copilul se juca pe lângă oala cu apă fierbinte, pregătită pentru gătit, când, printr-un accident, lichidul a căzut peste el. Părinţii au intervenit imediat, dar de frică să nu fie anchetaţi de poliţie nu au chemat ambulanţa, aşa cum ar fi fost normal. În schimb, i-au bandajat ei rănile pe care au pus creme pe care mama le avea prin casă.

În două zile, rana acestui copil s-a agravat, iar copilul nu se mai oprea din plâns, motiv pentru care, alarmaţi, părinţii au cerut ajutorul medicilor. Micuţul a ajuns la timp la spital, iar medicii i-au curăţat rănile. Este posibil ca urmele arsurilor să rămână toată viaţa pe corpul copilului. Apa clocotită i-a atins faţa, umărul drept şi gâtul, arsurile fiind de gradul I-II.

Leacurile băbeşti care i-au şocat pe medici
Un caz asemănător a fost înregistrat şi într-o altă gospodărie, în satul Flămânzi. Doar că pacienta era o femeie de 52 de ani. Şi aceasta s-a opărit cu apă fierbinte şi, la fel ca în cazul copilului, s-a tratat singură acasă. Doar că şi aici, rănile nu s-au vindecat, ba din contră, s-au agravat, astfel că pacienta a ajuns în cele din urmă pe mâinile medicilor de la Urgenţe, notează monitorulbt.ro

Medicii par obişnuiţi cu românii care ajung la spital după ce aplică tot felul de tratamente ştiute doar de ei. Însă cazul unui bărbat de 43 de ani i-a uluit până şi pe ei. Individul şi-a introdus în penis un furtun de la damigeana cu vin, pentru că avea probleme în a urina şi credea că aşa se rezolvă. Când au început durerile şi sângerările, a fost nevoit să ceară ajutorul medicilor.

Un alt caz prezentat de presa locală este al unui bărbat de 42 de ani care s-a tratat acasă pentru o fractură cu… miere de albine. Abia când durerea la mână a devenit insuportabilă, a sunat la 112.


blank