Actualitate

Constantin Bălăceanu-Stolnici, internat la Fundeni

Academicianul este internat la terapie intensivă şi suferă de probleme urologice

balaceanuuuu_18629600

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici este internat la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, pentru probleme urologice, de la începutul lunii ianuarie, potrivit unor surse medicale.

Gigel Lazăr, preşedinte executiv al Centrului Internaţional Antidrog şi al Drepturilor Omului (CIADO), organizaţie al cărei preşedinte este Constantin Bălăceanu-Stolnici, a postat duminică pe Facebook un mesaj potrivit căruia academicianul a fost internat de urgenţă la Fundeni.

Surse medicale au confirmat că Bălăceanu Stolnici este internat la terapie intensivă în cadrul Secţiei de Urologie a institutului, de la începutul acestei luni.

Constantin Bălăceanu Stolnici, care va face 91 de ani în acest an, s-a retras din viaţa publică după scandalul legat de colaborarea cu Securitatea. Tot din aceasta cauză s-a retras şi din Academia Româna. Constantin Bălăceanu-Stolnici s-a născut la 6 iulie 1923, la Bucureşti.

Din 1948 este Doctor în Medicină si Chirurgie şi medic neurolog și pionier în domeniul neurociberneticii. A fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler. Constantin Bălăceanu-Stolnici este un om de ştiinţă român, medic neurolog şi profesor de neuropsihologie şi anatomie a sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române din 1992.

blank