Actualitate, Featured

Circ în Partidul Social după umilirea mediatică a Sorinei Pintea

Imaginile trasmise de toate posturile TV cu fostul ministru al Sănătății, a Sorinei Pintea, adusă în cătușe și în lacrimi la spital, au declanșat un scandal monstru în interiorul PSD.

Circ în Partidul Social după umilirea mediatică a Sorinei Pintea

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a reacționat dur la adresa liderului interimar al PSD, Marcel Ciolacu, pe care îl acuză că nu a reacționat prompt în scandalul cătușelor. De asemenea, Codrin Ștefănescu îl acuză pe Ciolacu de măsura pe care a luat-o de a o suspenda pe Pintea, după ce a fost arestată.

„Este incredibil cum este umilitā o femeie in Romania lui 2020! Care nu a primit in viata ei o amenda de circulatie si nu este un pericol public. Insa halucinant este modul in care se pozitioneaza PSD-ul condus de Ciolacu in aceste momente! Si nimeni din partid nu scoate o vorbā despre colega noastrā aflatā intr-un moment de cumpānā din viata ei. Regret ca v-am apārat ani la randul de atacurile altora! Promit cā nu mai fac asta! Pentru ca nu meritati!”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Mesajul critic al lui Teodorovici
Fostul ministru de Finanțe și președinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici îl critică dur pe Marcel Ciolacu, pe un grup intern al social democraților, pentru modul în care liderul PSD a reacționat la problemele fostului ministru al Sănătății.

„Ce a făcut conducerea PSD de sâmbătă încoace? De ce nu se modifică legea în regim de urgenţă? Conducerea PSD nu se poate lamenta pe FB, ci trebuie să facă ceva efectiv dacă se doreşte cu adevărat să nu se mai întâmple aşa ceva ! Adică altceva decât să o suspende din PSD printr-o şedinţă CEx ţinută la Parlament … Parlamentul să fie „folosit” pentru ceva util!”, le-a transmis Eugen Teodorovici social-democraţilor.

Marcel Ciolacu: „Cine va răspunde pentru toată această umilinţă publică?”
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că îmbrâncirea şi târârea în cătuşe pe scările spitalului a unui om aflat în suferinţă nu au nimic de a face cu justiţia.

”Este revoltător cum pentru unii se găsesc soluţii pentru a le fi respectate drepturile, iar pentru alţii, nu. Ceea ce am văzut cu toţii ieri în cazul Sorinei Pintea este un odios dublu standard în respectarea drepturilor fundamentale ale omului! Îmbrâncirea şi târârea în cătuşe pe scările spitalului a unui om aflat în suferinţă nu au nimic de a face cu justiţia. Justiţia trebuie să se facă de către judecători şi în sala de judecată, nu la televizor!”, a adăugat Marcel Ciolacu.

În opinia sa, spectacolul public prin care se distrug vieţile unor oameni trebuia să înceteze demult.

”Dar cine va răspunde pentru toată această umilinţă publică la care este supusă acum Sorina Pintea dacă, în final, va fi achitată la fel ca Ludovic Orban?!”, s-a întrebat liderul interimar al PSD.

Ministrul Sănătății: „Este regretabil să încătuşăm un om bolnav”
Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache a criticat miercuri la Parlament modul în care Sorina Pintea a fost dusă marţi seara la Spitalul MAI pentru îngrijiri medicale şi a spus că nu se pot încătuşa persoane bolnave care nu prezintă risc.

„Șiu că doamna Pintea are o afecţiune autoimună şi trebuie să avem grijă cu toţi pacienţii din România, mai ales în acest context când sunt fragilizaţi. Este regretabil să încătuşăm un om bolnav. Este regretabil. Am să discut cu ministrul de Interne, vă promit. Nu putem încătuşa persoane bolnave care nu prezintă risc. Poate ar trebui adaptate procedurile”, a declarat Victor Costache.