Chile
Life

Chile a început vaccinarea experimentală a animalelor de la grădina Zoologică din Santiago

Statul Chile a dat startul unei campanii inedite pentru vaccinarea, ca parte a unui experiment, animalelor din grădina zoologică din capitala sa, Santiago de Chile.

Charly şi Sandai, un tigru bengalez şi un urangutan de Borneo, două specii pe cale de dispariţie, au primit luni a doua doză de vaccin împotriva coronavirusului, ca parte a unui program experimental unic în America Latină realizat de Grădina Zoologică din Santiago de Chile, relatează AFP.

În vârstă de 26 de ani, Sandai reprezintă „un potenţial de reproducere important pentru specie, ceea ce ne-a determinat să ne concentrăm asupra imunizării sale”, a declarat Ignacio Idalsoaga, directorul grădinii zoologice Buin, conform observatornews.ro.

Charly, în pofida faptului că are doar trei ani, este deja un tigru bengalez uriaş, una dintre cele mai mari feline din lume.

Chile a început vaccinarea animalelor de la grădina zoologică din Santiago în data de 13 decembrie, iar acum sunt 10 animale vaccinate

Ambii fac parte din cele zece animale care dispun în prezent de un program complet de vaccinare, alături de alte feline şi maimuţe mari. Au primit prima doză de vaccin pe 13 decembrie. Serul administrat este experimental şi nu este disponibil spre vânzare. Formula este destinată doar animalelor, dar prezintă anumite asemănări cu cea administrată la om.

Acelaşi vaccin a fost deja folosit la animale de la Grădina Zoologică din San Diego, Statele Unite, însă Chile este singura ţară din America Latină care a lansat un program de vaccinare a animalelor. „Ideea este de a proteja cele mai sensibile animale împotriva coronavirusului şi, în acelaşi timp, de a verifica dacă vaccinurile generează imunitate şi cât durează această imunitate, la fel ca la oameni”, a explicat Sebastian Celis, şeful departamentului veterinar.