Life, Stiri

CHEFIRUL, băutura MIRACULOASĂ care ne vindecă organismul

Chefirul (cunoscut şi sub numele de kefir) este un produs lactat obţinut prin fermentare, care îşi are originea în regiunea Caucazului. Este preparat prin introducerea granulelor de chefir în lapte de capră, vacă sau oaie. Granulele de chefir sunt un amestec unic de drojdii şi bacterii. În urma fermentării, produsul devine acrişor, lăptos şi puţin diluat.

kefir_sa_crop_644x416_92183900

Granule de chefir Băutorii de chefir îi laudă gustul plăcut, răcoritor, iar pentru iubitorii de produse lactate este un produs-vedetă. Însă chefirul nu e numai o băutură delicioasă, ci şi una foarte sănătoasă. Dintre beneficiile sale amintim:

1. Poate remedia o largă gamă de probleme gastrointestinale (indigestie, gastrită, balonare, constipaţie etc). Minunata băutură conţine probiotice (bacteriile sănătoase) care luptă împotriva fungilor şi bacteriilor nesănătoase din intestine. În perioadele de slăbiciune, în timpul tratamentului cu antibiotice sau dacă suferi de o infecţie urinară, kefirul este bautura care îţi va fi de folos, deoarece ajută la menţinerea unui echilibru optim în organism.

2. Ne întăreşte sistemul imunitar şi poate calma reacţiile alergice. Chefirul scade inflamaţia în corp şi poate juca un rol în ameliorarea alergiilor. Aplicat local, pe răni mici, arsuri, zgârieturi, bube, zone cu roşeaţă, poate grăbi procesul de vindecare.