Life, Stiri

Cele mai bune metode pentru micșorarea porilor

Protejează-ţi tenul de agresivitatea factorilor externi

poriPe măsură ce înaintezi în vârstă, factorii genetici, expunerea la soare și stresul fac ca elasticitatea pielii să slăbească, iar astfel pereții porilor se întind și se lărgesc. Iată cele mai bune patru metode pentru micșorarea porilor:

1. Renunță la săpun

Spălatul feței de două ori pe zi te ajută să îndepărtezi impuritățile și grăsimea de la nivelul feței, astfel încât porii devină mai mici. Folosește un gel de curățare fără săpun (săpunul blochează porii), care să conțină în mod ideal zinc, ingredient ce echilibrează secrețiile de sebum.

2. Aplică o soluție pentru micșorarea porilor

Pielea hidratată are un efect mai uniform, iar porii sunt mai dificil de observat. Este recomandat să folosești de două ori pe zi, dimineața și seara, o cremă pentru micșorarea porilor noncomedogenică (ce nu blochează porii).

3. Folosește o mască pentru micșorarea porilor

știle purifiante cu argilă lasă pielea curată, reîmprospătată, fină și luminoasă. Argila naturală este un ingredient care scoate impuritățile la suprafață și absoarbe excesul de ulei, prevenind blocarea porilor.

4. Evită alcoolul

Consumul excesiv de alcool suprasolicită ficatul și dehidratează organismul, ceea ce cauzează dilatarea porilor, o transpirație mai abundentă și un exces de sebum. Încearcă să stai departe de băuturile alcoolice dacă vrei ca porii să ți se micșoreze și pielea feței să capete un aspect mai uniform. De asemenea, ai grijă să te hidratezi suficient și atunci când nu consumi alcool, pentru ca pielea ta să nu aibă de suferit.

 

blank