pisica
Life

Cele 5 semne pe care puțini stăpâni le știu. Cum îți dai seama dacă pisica ta e inteligentă sau nu

În mod tradițional, pisicile nu sunt folosite în operațiune de căutare și salvare, pentru detectarea drogurilor sau a dispozitivelor explozive, dar asta nu înseamnă că ele sunt mai puțin inteligente decât patrupezii canini. În realitate, ele au altfel de abilități, iar creierul lor conține de două ori mai mulți neuroni decât creierul câinilor. Pe internet sunt numeroase filmări în care pisicile dau dovadă că pot fi dresate să îndeplinească unele sarcini complexe și există și teste pentru a testa dacă pisica este inteligentă.

Dacă vreți să știți, cu mai mare grad de certitudine, cât de inteligentă este pisica dumneavoastră, trebuie să fiți atenți la următoarele aspecte:

1. Cât de socială e

Un semn sigur de inteligență este dacă pisica vine spre tine când o chemi, dacă te întâmpină când ajungi acasă sau dacă știe că modalitatea de a fi mângâiată este să se întindă lângă tine pe canapea, abilitățile ei sociale sunt foarte dezvoltate.

2. Capacitatea ei de a se descurca singură

Potrivit specialiștilor, inteligența unei pisici poate fi măsurată și prin capacitatea de a se descurca singură și de a avea grijă de ea însăși, mai ales într-o situație de supraviețuire. Astfel, dacă pisica ta este deosebit de independentă și nu trebuie neapărat să îi lași provizii de alimente atunci când pleci de acasă câteva zile, asta înseamnă că este mai inteligentă decât majoritatea.

3. Memoria ei

Datorită mirosului foarte dezvoltat, pisicile pot să-și amintească multe lucruri. De cele mai multe ori, este suficient ca ele să simtă mirosul unei persoane cunoscute pentru a-și reactiva amintirile despre ea. Datorită acestei memorii olfactive, pisica observă cea mai mică schimbare în mediul ei. Rutine este importantă pentru pisici, astfel că nu le convine să mănânce la o oră diferită de cea obișnuită.

Trebuie să-i observi comportamentul și, dacă își amintește la ce oră îi oferi mâncare și îți dă semne că e ora mesei, atunci este destul de inteligentă.

4. Abilitățile ei de a învăța

Contrar credinței populare, pisicile sunt capabile să învețe trucuri și să se supună ordinelor. Numai că, la fel cu majoritatea câinilor, trebuie motivate de o recompensă, care este de obicei o delicatesă. Spre deosebire de câini, o recompensă „afectivă”, precum o mângâiere ușoară cu mâna pe cap, nu este o motivație suficientă.

Cumpără-i alimentul preferat și încearcă să o înveți câteva trucuri, cum ar fi „dă laba” sau „stai”. Astfel, dacă vezi că îndeplinește aceste sarcini fără să se plângă, este datorită faptului că este înzestrată cu o inteligență superioară.

5. Capacitatea ei de a-și exprima emoțiile

Mai mult, dacă pisica ta este genul care interacționează cu tine, își comunică emoțiile, observă cea mai mică schimbare în casă și își împărtășește nemulțumirile cu tine, acesta este un semn de inteligență, conform specialiștilor.

blank