Life

Cel mai mare păcat pe care-l pot face femeile în timpul sexului. Un preot de renume explică

Un preot de renume din SUA, John Hagee, susţine că femeile care rostesc numele lui Dumnezeu în timp ce fac sex ar trebui să meargă la închisoare. El spune că este o blasfemie.
Preotul a dat câteva exemple din Biblie unde se arată clar că numele lui Dumnezeu nu trebuie luat în van. El aminteşte şi de una dintre cele zece porunci care stipulează acest lucru.
“Nu există un păcat mai mare în ceea ce priveşte folosirea greşită a numelui lui Dumnezeu decât atunci când o femeie îl rosteşte în timpul sexului”, a declarat preotul.
El susţine că femeile care păcătuiesc astfel ar trebui pedepsite cu închisoarea: “Dacă ar fi după mine, aş duce la închisoare orice femeie care face asta”.
Sexul și căsătoria nu sunt prezentate în Biblie într-o lumină atât de bună pe cât susțin adesea persoanele religioase, potrivit psihologului și scriitoarei Valerie Tarico.
Dincolo de monogamie, de uniunea dintre o femeie şi un bărbat, Biblia conţine o mulţime de referiri la practici sexuale şi forme de convieţuire dintre cele mai diverse, multe dintre acestea devenite inacceptabile în societatea modernă.
Din această perspectivă, psihologul şi scriitoarea americană Valerie Tarico explică pentru publicaţia „The Independent” că nu vede de ce nu ar exista mai multă toleranţă şi astăzi pentru altfel de mariaje decât cele heterosexuale, cum ar fi cele homosexuale, care stârnesc atâta indignare în sânul credincioşilor mereu pregătiţi să dea exemple de cumpătare şi decenţă din Biblie, scrie Adevărul.
„Biblia include uniunea dintre un bărbat şi o femeie, însă la fel de adevărat este că există o mulţime de referiri care nu condamnă poligamia şi chiar sclavia sexuală, iar uneori menţionează ca practici acceptabile ceea ce azi considerăm incest sau viol”, subliniază psihologul. Aceasta spune că doar pentru că ceva stă scris în Biblie, nu înseamnă neapărat că trebuie să fie preluat ca model de comportament cucernic, ci că fiecare mesaj trebuie cântărit în funcţie de o mulţime de alţi factori.
Câte tipuri de relații sexuale se regăsesc între paginile Bibliei: Poligamia, Sclavia sexuală, Purificarea virginelor, Violul, Incestul, Adulterul, Căsătoria cu văduva fratelui.