Promo

Ce trebuie și nu trebuie să faci după un accident

Implicarea într-un accident de mașină poate strica ziua oricui. Poate deveni unul dintre cele mai dificile momente din viața ta și a celor dragi. Toți șoferii pot fi implicați într-un accident de mașină, cel puțin o dată în viață. După un eveniment de acest tip, există pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a garanta propria ta siguranță și a celorlalți afectați. Cu toate acestea, există și unele lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată.

Este important să fii pregătit. Să știi ce poți face și ce greșeli să nu faci după un accident de mașină. Prin urmare, iată câteva sfaturi despre ce trebuie să faci și NU trebuie să faci pentru a evita complicații suplimentare. 

Greșeala 1: pierderea calmului după accidentul auto

Nu este niciodată bine să disperi și să-ți pierzi calmul. Mai ales atunci când ceilalți șoferi și persoane implicate în eveniment interacționează. Nu te grăbi să acuzi pe nimeni și nici nu țipa. Nerăbdarea și anxietatea nu te ajută să rezolvi problemele imediate sau să gândești clar.

Există resurse simple care te pot ajuta să reduci stresul și anxietatea. Cum ar fi: să numeri până la zece sau mai mult, să respiri adânc, să-ți amintești că celelalte părți implicate în accidentul de mașină sunt la fel de tulburate sau mai tulburate decât tine, vorbind și ascultându-i pe ceilalți. Când vorbești cu ceilalți, dă dovadă de empatie. Pune întrebări politicoase de genul „Este în regulă?”

Greșeala 2: După un accident de mașină, părăsești locul

Rămâi la locul accidentului. În niciun moment nu fugi sau nu părăsi locul după un accident de circulație. Poate te întrebi: pot pleca dacă coliziunea a fost ușoară, nu există daune majore și nu există persoane vătămate? Nu ar trebui să pleci. Chiar dacă crezi că accidentul nu a fost mare lucru. Trebuie să rămâi la locul accidentului, trebuie să verifici dacă celelalte părți implicate sunt în regulă, să schimbi informații și să vorbești cu poliția sau cel puțin să te ocupi de raportarea celor întâmplate.

Amintește-ți: părăsirea locului după un accident de trafic este o infracțiune. Îți sugerăm să rămâi până când poliția și celelalte persoane vor pleca.

Dacă ești implicat într-un accident, rămâi pentru a ajuta și alte persoane. Ai aprecia dacă ceilalți ar face asta pentru tine și pentru cei dragi, nu? 

Greșeala 3: Nu iei legătura cu autoritățile competente

Uneori considerăm că, dacă nimeni nu a fost rănit într-un accident, nu este necesar să sunăm la poliție. Să știi că aceasta este o mare greșeală. Ar trebui să contactezi întotdeauna imediat autoritățile.

Este foarte important să verifici mai întâi dacă ești rănit și care este starea altor persoane. Dacă ești în măsură să faci acest lucru, deplasează-te într-o locație mai sigură pentru a nu împiedica traficul. Dacă este noapte, încearcă să aprinzi luminile și semnalele de urgență și să utilizezi alte elemente, cum ar fi triunghiurile reflectorizante.

Greșeala 4: Să îți asumi vina și să-i acuzi pe alții

Amintește-ți: Când vorbești cu autoritățile și cu ceilalți prezenți, NU îți asuma responsabilitatea pentru incident. Și nici pe ceilalți nu îi învinui. Lasă-i pe polițiști să verifice ce s-a întâmplat după evaluarea probelor de fapt. Colaborează cu poliția și cei care constată daunele pentru a le oferi informații despre eveniment.

Greșeala 6: Nu contactezi compania de asigurări sau o firmă de constatări daune

Reține că, pe lângă luarea legăturii cu autoritățile, este foarte important să contactezi persoanele abilitate să constate daunele. De exemplu, dacă intri pe constataribucuresti.ro, poti să consideri problema daunelor ca și rezolvată. Este important însă ca avizarea daunei să se facă imediat după producerea daunei sau imediat ce ai luat la cunoștință de producerea acesteia, prin telefon, la numerele de telefon pe care le gasesti pe site.

Reprezentantii acestui site vor contacta asiguratorul si vei primi asistență de la A la Z la constatarea daunei RCA City Asigurări de la inspectorii de daună de la această firmă, dacă asigurarea RCA este incheiată la acest asigurator. 

De asemenea, vei primi consultanță în constatarea daunei, programare în service și autoturism la schimb pe durata reparației, conform condițiilor din polița de asigurare. Toate reparațiile vor fi decontate direct de către asigurator conform legii în vigoare. Constatarea daunelor mașinii tale se face în cel mai scurt timp, fiind urmată de reparația efectuată la standarde occidentale. După cum observi, după un accident este indicat să eviți aceste greșeli și să iei legătura neaparat cu cei care care colaborează toate societățile de asigurări RCA CASCO. Asigurarea RCA este garanția că plata daunelor se face rapid și că oricine provoacă un accident este ferit, astfel, de grija unor procese nedorite.

blank