Dacă îţi place de el, foloseşte-te de câteva sfaturi utile

  barbat

Poate trăieşti o poveste de dragoste pentru prima oară sau ai deja experienţă în acest domeniu. Psihologii cred că este important cum te comporţi la începutul relaţiei pentru ca această să dureze.

Este greu să începi o relaţie şi, de asemenea, e cu atât mai dificil dacă ai avut deja un eşec. Intervin teama de necunoscut, eventualitatea unei noi suferinţe, o anumită stare de inerţie care poate distruge o relaţie aproape înainte de a începe. Dar viaţa merge înainte şi trebuie să începi din nou, de undeva, să ai grijă de sufletul tău. Cu cât vei cunoaşte mai mulţi bărbaţi, cu atât vor creşte şansele de a găsi pe cineva cu care să te potriveşti într-adevăr.

Preia iniţiativa, dar cu precauţii Nu-l invita tu în oraş, lasă-l pe el să facă acest lucru. Majoritatea bărbaţilor nu privesc cu ochi buni astfel de iniţiative din partea femeilor. Ei preferă să demonstreze că sunt stăpâni pe situaţie, aşa că lasă-i plăcerea de a te invita undeva. Preluând tu iniţiativa, e ca şi cum ai încerca să te impui în faţa lui, ca şi cum el ar trebui să se supună hotărârii luate de tine. Există o singură excepţie de la această regulă: dacă eşti sigură că şi el te place, dar e prea timid pentru a se manifesta.

Fii mai explicită Nu apela la subterfugii şi la cuvinte cu dublu înţeles care l-ar putea  nedumeri. Dacă îţi place, dă-i de înţeles acest lucru. În cazul în care îţi place să spui lucrurilor pe nume, formulează în fraze cât mai clare care sunt sentimentele tale pentru el. Fii directă, arătându-i că te intereseaza persoana lui,  dar nu renunţa la naturaleţe. De exemplu, i-ai putea spune că te bucuri  să-l vezi şi să  vorbeşti cu el, că ţi-ar face plăcere să vă întâlniţi în oraş. Faptul că eşti sinceră şi directă îl va impresiona cu siguranţă  şi nu va putea să reziste invitaţiei tale voalate. Mulţi bărbaţi se tem de un refuz din partea femeilor, de aceea nu au curajul de a formula o invitaţie clară şi hotărâtă. Chiar dacă ţi se  va părea neobişnuit sau chiar  jenant să procedezi astfel,  rezultatele acţiunii tale îţi vor demonstra că ai fost inspirată.

Nu aştepta şi nu pretinde favoruri De exemplu, mergeţi într-un retaurant şi comandaţi ceva. El probabil că va vrea să pară galant şi îşi va manifesta intenţia  să plătească întreaga consumaţie. E bine să te oferi să-ţi plăteşti partea ta. Fă acest gest numai dacă te simţi în siguranţă din punct de vedere financiar. În caz contrar, bineînţeles că n-are rost să insişti să plăteşti, ci acceptă generozitatea lui fără să faci comentarii. De asemenea, nu insista dacă el susţine că a fost plăcerea lui să plătească consumaţia. Dacă vrei să nu-i rămâi datoare, invită-l şi tu în oraş zilele următoare.

Nu te dedica doar acestei relaţii Sigur, eşti aproape convinsă că ai găsit bărbatul ideal şi ai vrea să-ţi petreci cât mai mult timp posibil în compania lui. Dar acest lucru nu înseamnă că, de acum încolo, trebuie să-ţi neglijezi prietenii, cunoştinţele, chiar familia şi să te dedici doar noii tale iubiri. Făcând acest lucru îi vei îndepărta pe toţi cei dragi, iar la nevoie nu-i vei mai avea alături. Mai bine ia-le pe rând şi nu te arunca cu capul înainte într-o relaţie despre care încă nu ştii prea multe. Ai răbdare, nu grăbi lucrurile cu orice preţ şi încearcă să-l cunoşti mai bine pe noul tău prieten. Treptat, îţi vei da seama dacă merită să faci sacrificii pentru această relaţie, să lupţi pentru iubitul tău sau a fost doar un foc de paie care s-a stins după câteva întâlniri.