Life

Ce trebuie să faci înainte de a pleca în călătorie cu mașina

Vacanțele sunt sinonime cu fericirea, cu bucuria faptului că pornim într-o nouă călătorie către destinația noastră preferată după ce ne pregătim bagajele încercând să nu uităm nici măcar un detaliu.

Te pregătești de o scurtă vacanță? Iată ce trebuie să faci înainte a pleca în călătorie cu mașina:

Fă revizia la mașină

Fiecare recenzie ar trebui să înceapă cu cel mai important lucru, anvelopele. Verifică adâncimea benzii de rulare, care nu trebuie sa fie mai mică de 1,6 mm, nu trebuie să prezinte nici un fel de deformare sau uzură neregulată. Bineînțeles că va trebui să ții cont și de presiunea lor, pe care va trebui să o măsori la rece. Presiunea corectă trebuie să fie cea maximă indicată, întrucât mașina va fi încărcată cu bagaje. Reține! Presiunea corectă în anvelope împiedică o eventuală explozie a roții.

Ce trebuie să verifici:

  1. Verifică nivelurile de: ulei, lichid de frână, lichid de servodirecție (în cazul mașinilor hidraulice), lichid de răcire (niciodată apă pentru că oxidează metalul) și mai presus de toate, lichidul de parbriz, cel uitat de cele mai multe de șoferi.
  2. Verifică dacă filtrele de aer sunt curate. Este o acțiune simplă și ieftină. Dacă filtrele sunt curate mașina va consuma mai puțin combustibil și va polua mai puțin mediul.
  3. Luminile sunt și ele foarte importante. Verifică atât semnalizatoarele, cât și farurile. Trebuie să fie în stare perfectă și bine reglate.
  4. Aerul condiționat nu oferă doar confort, ci reduce și oboseala, ceea ce are un impact asupra siguranței. Dacă răcește puțin sau se aud zgomote când îl pornești, verifică-l.

Ce e bine să știi înainte de a te urca la volan

  • Înainte de a începe călătoria trebuie să te odihnești, oboseala te poate face să-ți pierzi concentrarea și asta ar putea duce la provocarea unui accident.
  • Hidratează-te bine. Bea apă sau sucuri dulci. Te vei hidrata, iar zahărul te va ajuta să-ți menții concentrarea.
  • Atenție la medicamente! Înainte de a te urca la volan nu lua medicamente care provoacă somnolență. Citește prospectul lor înainte de a le lua (la nevoie). Dacă trebuie neaparat să iei astfel de medicamente, pune pe altcineva să conducă mașina.
  • Nu mânca foarte mult înainte de a conduce, întrucât digestia grea dă stare de somnolență.
  • Nu consuma băuturi alcoolice, condusul sub influența alcoolului este periculos atât pentru tine, cât și pentru ceilalți pasageri din mașină sau participanți la trafic. Este un lucru pe care cu toții îl știm, dar care de multe ori este ignorat, iar acest fapt are consecințe fatale.
  • Poartă încălțăminte confortabilă, nu folosi încălțăminte cu tălpi rigide, tocuri etc., deoarece, în cazul în care trebuie să frânezi de urgență, va fi imposibil să frânezi corect.
  • Planifică traseul înainte de a începe călătoria pentru a evita apariția unor situații neplăcute. Alege rute alternative pentru a evita întârzierile.
  • Nu bea foarte multă cafea înainte de a porni la drum, deoarece consumul excesiv de cafea te poate agita.

Reține! Este foarte important să te asiguri că polița de asigurare RCA nu este expirată și că documentația mașinii este completă. Dacă ți-a expirat asigurare poți să-ți faci o asigurare Euroins. Euroins este o prezență notabilă pe piața de asigurări din România și nu numai. Prin urmare, poți încheia cu încredere și o asigurare Casco și un pentru călătorie la această firmă de asigurare.

De asemenea, o altă opțiune bună este  Generali asigurări atât pentru RCA, cât și pentru Casco și asigurarea de călătorie. Alegerea îți aparține. Drum bun!

blank