Life, Stiri

Ce trebuie să faci ca să rămâi însărcinată cu gemeni

Recomandări simple pentru satisfacţii… duble

gemeni

Dacă vrei să împuşti doi iepuri dintr-un foc şi la o singură sarcină să ai deja doi copii, aceste sfaturi sunt pentru tine. Potrivit statisticilor, una din 89 de sarcini este cu gemeni, aşa că probabilitatea este destul de bună. Şansele cresc pe măsură ce cuplurile îşi doresc cu ardoare mai mulţi copii şi atunci urmează tratamente specifice şi chiar fertilizare in vitro.

Rolul acidului folic – Atunci când ai de gând să faci un copil, acidul folic este esenţial. Cu atât mai mult cu cât vrei mai mulţi copii. Potrivit unui studiu realizat in Australia, persoanele care luau acid folic inainte de conceptie aveau sanse cu 40% mai mari sa aiba gemeni.

Mananca multe lactate – Produsele lactate precum branza si iaurtul contribuie la cresterea nivelului unor hormoni care le ajuta pe femei sa conceapa gemeni. Potrivit unui studiu, femeile care consuma regulat lactate au sanse de cinci ori mai mari sa faca gemeni.

Tratamente fertilitate si fertilizare in vitro – Daca iti doresti neaparat o sarcina gemelara, poti cere sfatul medicului obstetrician. El va sti care sunt cele mai bune optiuni pentru tine.

Femeile inalte si usor supraponderale au sanse mai mari – In urma unui studiu realizat in 2005, s-a ajuns la concluzia ca femeile inalte si cele usor mai plinute (nu supraponderale sau obeze) au mai multe sanse sa conceapa gemeni, decat femeile mai micute de statura sau foarte slabe.