Life, Stiri

Ce-şi doresc bărbaţii de la femei

Care este cel mai important criteriu al unei femei care îl atrage pe un bărbat?

media_137974558803015700

Bărbaţii români sunt atraşi de femeile inteligente, cu un aspect fizic plăcut şi care debordează de încredere în propria persoană, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Cult Market Research.

Unul din cinci bărbaţi consideră că cea mai importantă caracteristică a unei femei trebuie să fie inteligenţa. Aspectul fizic plăcut este o altă însuşire preferată de bărbaţi. Feminitatea este reprezentată în mintea bărbaţilor prin afilierea cu frumuseţea.

Rezultatele provin dintr-un studiu privind preferinţele bărbaţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani din România în ceea ce priveşte femeile, realizat de compania de cercetare de piaţă Cult Market Research.

“Suntem mereu atenţi la preferinţele consumatorilor şi facem studii pentru a vedea cum reacţionează aceştia în diferite situaţii şi care sunt preferinţele lor. Acest studiu vrea să răspundă unei întrebări controversate, dar la care, cel puţin sociologic, putem afla un răspuns: ce-şi doresc bărbaţii de la o femeie. Am realizat un studiu cantitativ, clasic, dar şi o cercetare calitativă, folosindu-ne de un eye tracker, cu ajutorul căruia am analizat mişcarea privirii ca răspuns la anumiţi stimuli vizuali. Cercetarea noastră ne-a demonstrat că românii sunt atraşi în primul rând de inteligenţa unei femei, aspectul fizic plăcut şi siguranţa de sine urmând la mică distanţă. Pentru ei, o trăsătură fundamentală a femeii ar trebui să fie abilitatea acesteia de a interacţiona bine cu copiii”, a declarat Alexandru Zodieru, General Manager al Cult Market Research.

Potrivit studiului, bărbaţii între 18 şi 26 de ani apreciază cel mai mult aspectul fizic la o femeie şi mai puţin situaţia financiară a acesteia, în timp ce bărbaţii de peste 26 de ani preferă o femeie inteligentă şi mai puţin una independentă din punct de vedere financiar. (I.G.)