Life, Stiri

Ce se întâmplă cu tine când te îndrăgosteşti

Schimbările din organism, „ordonate” de reacţii chimice

indragostita (10)

Un om indragostit este fericit, visator si parca radiaza. Pe langa cunoscutii „fluturasi in stomac”, o persoana indragostita are parte si de alte „ciudatenii”.

Sa fii indragostita tine de o stare pe care o ai, insa aceasta stare de „fericire” are o influenta fizica asupra organismului tau. Pentru ca toate lucrurile sa fie de-a dreptul minunate, absolut toate schimbarile care au loc in organism cand est indragostita sunt benefice.

Creierul se comporta ca si cum ai fi consumat droguri – Atunci cand te indragostesti, componentele de „extaz” care iti inunda creierul – oxitocina, dopamina, adrenalina si vasopresina – sunt similare cu cele care se elibereaza cand se consuma heroina.

Poti deveni mult prea comunicativa – Acum o luna erati doi straini, iar acum deja ii povestesti cum ai dormit cu un ursulet de plus pana la varsta de zece ani. Creierul uman decide in 20 de minute daca o persoana este de incredere sau nu. De aceea, povestirea unor evenimente intime este un semn ca iti doresti o relatie de durata cu respectiva persoana.

Fiori – Stii fiorii care-ti trec prin corp in momentul in care auzi o melodie speciala sau cand vezi un apus de soare? Ei bine, cand esti indragostita ai aceeasi si cand te gandesti la el…

Renunti la preferatii tai – Cand te-ai indragostit de un anumit „El”, toate pasiunile tale pentru actori sau cantareti, dispar. Ii gasesti actorului preferat tot felul de defecte si parca vocea cantaretului adorat inca din liceu nu suna chiar atat de bine.

Nu te mai certi cu oamenii enervanti – Daca inainte latura ta colerica se activa in prezenta oamenilor enervanti, indragosteala te-a facut sa fii mult mai toleranta. Acest lucru se petrece datorita hormonului „dragostei”, adica oxitocina, care te indeamna sa fii mai sociabila si prietenoasa.

Nu te mai doare capul – Indragostita fiind, uiti de pastilele cu ibuprofen deoarece nu mai ai nevoie de ele. Aceasta „relaxare” a durerilor de cap se datoreaza tot oxitocinei.

Se vede in ochii tai – Cand vezi o persoana de care esti atrasa, pupilele ti se dilata. Studiile arata ca persoanele cu pupile mai mari sunt automat considerate mai atragatoare.

Esti mai putin stresata – Sarutatul scade nivelul hormonului cortisol din corp, ceea ce inseamna ca sesiuni indelungate pline de saruturi pasionale te pot relaxa complet.

blank