Life, Stiri

Ce sa faci pentru a alapta mai mult timp

Un studiu recent a dezvaluit faptul ca mamele care dorm in acelasi pat cu bebelusul sunt de cele mai multe ori capabile sa alapteze pentru o perioada mai lunga de timp.

bebelus-micDesi pana in momentul de fata cercetarile au aratat ca exista o asociere intre dormitul in acelasi pat cu bebelusul si riscul de aparitie a sindromului de moarte subita a sugarului, specialistii declara ca avantajele sunt mai mari decat riscurile.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Maryland, SUA, condusa de Yi Huang, a analizat datele de la un alt studiu la care au participat mai multe mame si copii de pana la un an. Cercetatorii au observat obiceiurile participantilor, incercand sa determine daca exista o legatura intre dormitul in acelasi pat si perioada de alaptare a bebelusului.

bebelus_alaptatTrebuie totusi sa se tina cont si de alti factori, precum varsta mamei, educatia sau statutul marital, insa in cele mai multe cazuri, mamele care dorm in acelasi pat cu bebelusul au mai multe sansa sa alapteze pentru o perioada mai mare de timp.

“Pe langa celelalte recomandari ale specialistilor, rezultatele studiului au aratat ca dormitul in acelasi pat cu bebelusul este doar un punct de sprijin pentru ca mamele sa alapteze pentru mai mult timp. Important este ca mamele sa tina cont de avantajele, dar si de dezavantajele de a culca bebelusul in acelasi pat cu parintii”, a declarat seful echipei de cercetatori.