Life, Stiri

Ce exerciţii îţi fac braţele frumoase!

Un pic de efort este bine venit pentru fermitatea mâinilor

exercitii brate

Ne uitam cu invidie la femeile cu brate frumos lucrate, cu carne ferma, si cu groaza la doamnele plinute a caror carnita de pe brate flutura si dupa ce au incetat sa mai faca cu mana celor dragi si ne dorim cu ardoare sa facem parte din prima categorie. Insa asta cere munca si, de cele mai multe ori, ne lasam pagubase si anul asta inainte sa ne apucam. Insa expertii de la RealSimple.com au pus la punct un set de exercitii extrem de simple si eficiente pentru brate, care nu-ti vor lua foarte mult timp si pe care poti sa le faci linistita acasa, in fiecare zi, astfel incat la vara sa te mandresti cu bratele frumoase, ferme care vor iesi din rochita ta cu bretele.

Fiecare dintre aceste exercitii iti intareste tricepsii si muschii din jurul lor. Incearca sa faci cate 15 o data din fiecare si sa ajungi la trei seturi de cate 15 in fiecare zi din fiecare exercitiu.

Flotări la perete

Stai cu fata la perete si pune-ti palmele pe perete, astfel incat sa stai cu bratele intinse. Palmele trebuie sa se afle la inaltimea umerilor si degetele mari sa se poata atinge intre ele. Inspira si, tinand corpul perfect drept, fara sa misti picioarele, indoaie bratele si lasa-ti greutatea spre perete, ca si cum ai face flotari, dar la verticala. Tine coatele apropiate de corp. Expira si impinge-te in brate ca sa revii la pozitia initiala. Miscarea va fi si mai eficienta daca nu iti asezi corpul paralel cu peretele, ci un pic oblic, ca si cum te-ai impinge cu palmele in perete. Tine talpile una langa alta.

Exerciţii la scaun

Te asezi pe marginea unui scaun sau fotoliu bine fixat (eventual sprijinit de perete) sau chiar a canapelei, cu genunchii si talpile lipite, si palmele puse pe langa solduri, pe marginea scaunului, cu degetele in fata. Tine umerii drepti, abdomenul incordat si indeparteaza-ti trunchiul de scaun tinandu-te in brate. Inspira si lasa-te usor in jos in fata scaunului, atat cat poti fara sa misti picioarele si fara sa-ti fortezi incheieturile mainilor sau umerii. Stai un pic in pozitia respectiva, apoi ridica-te incetisor, expirand. Incearca sa tii coatele cat mai apropiate unul de altul. Daca vrei sa cresti intensitatea exercitiului, intinde picioarele in fata.

Exercitiu combinat pentru bicepsi si tricepsi

Tine in fiecare mana o gantera de 2 kg si tine bratele pe langa corp. Ridica ganterele incet spre umeri tinand degetele spre tine. Cand ganterele sunt la umeri, incordeaza tricepsii, roteste pumnii cu ganterele astfel incat degetele sa fie spre inafara si lasa bratele incet in jos pe langa corp. Continua miscarea ducand bratele spre spate, si incheie exercitiul cu inca o incordare a tricepsilor.