Life, Stiri

Ce efect au tocurile înalte asupra coloanei noastre?!

Cinci lucruri pe care nu le ştiai despre purtatul tocurilor înalte

cinci lucruri care nu le stai despre femei (2)

Exista sute de mii de terminatii nervoase in talpa piciorului si 28 de oase, 13.5% din totalul oaselor din intreg corpul uman. Iar noi, pe zi, facem in medie aproximativ 10.000 de pasi! Daca mai purtam si tocuri, imagineaza-ti la ce socuri iti expui picioarele…

Peste 90% din femeile care poarta tocuri sufera de dureri crunte de picioare, varice si picioare obosite.

Atunci cand suntem incaltate cu tocuri se adauga un stres incredibil asupra talpii, o pozitie incorecta a picioarelor, dar si a sirei spinarii.

Stiai ca:

Tocurile afecteaza coloana vertebrala

Tocurile inalte schimba centrul de greutate, iar laba piciorului are cel mai mult de suferit. De asemenea, se exercita o presiune foarte mare asupra coloanei vertebrale, mai ales atunci cand se petrece marea majoritate a timpului in picioare.

Tocurile stiletto favorizeaza aparitia osteoartritei la genunchi

Cartilagiul care acopera genunchiul este mult mai degradat atunci cand sunt purtate frecvent tocuri stiletto. Fapt demonstrat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Harvard.

Alergarea pe tocuri afecteaza grav genunchii

Studiile arata ca alergarile pe tocuri afecteaza grav genunchii! Chiar si cele scurte pentru a prinde metroul, taxi-ul…

Tocurile de maximum 5 centimetri sunt sanatoase

Atunci cand porti tocuri mici, piciorul sta foarte bine asezat in pantof. Gleznele nu se inclina mult spre interior, iar presiunea asupra muschilor pulpei este cu mult mai mica.

Degetele dureroase

Senzatia de durere pe care o resimti asupra degetelor si a pernitelor de pe talpa apare din cauza frictiunii talpilor atunci cand se merge pe tocuri. Talpa aluneca in fata, iar degetele se strang, se incordeaza pentru a evita alunecarea…

 

blank