Life, Stiri

Ce aşteaptă câinele de la tine? Descoperă ce-l face fericit!

Îţi place să-ţi arăţi dragostea faţă de câinele tău prin cuvinte de alint? Ei bine, află că el preferă mângâierile în locul laudelor. Cel puţin asta susţin cercetătorii de la University of Florida şi Arizona State University.

Dog kissing a woman

Un studiu recent a descoperit că animalele vor mângâieri din partea stăpînilor, dar şi din partea străinilor. La cuvintele de răsfăţ, câinii răspund doar atunci când vin din partea stăpânului, scrie Daily Mail.

La studiu a participat un număr mare de câini, în diferite situaţii: câini din adăposturi, câini de casă care interacţionau cu persoane străine şi câini de casă în interacţiune cu stăpânii lor. Comportamentul animalelor analizate a dovedit o preferinţă clară pentru mângâieri în locul laudelor vrebale. Când erau mângâiaţi, câinii se apropiau de persoanele respective. În schimb, laudele nu erau urmate de acelaşi comportament de apropiere.

Mângâierea este un mod de interacţiune important între oameni şi câini, limbajul verbal însă este condiţionat de situaţii speciale, spun autorii studiului.