Life, Stiri

Ce alimente ne racoresc vara?

Vara este cel mai important pentru organism sa il hidratam. Iata cateva dintre cele mai hidratante alimente pe care le poti folosi vara aceasta

magnum-ice-cream
Daca pana acum ati crezut ca inghetata este cel mai racoros aliment pe timp de vara, iata ca de fapt produce mai multa caldura cand este digerat de organism.

Exista sute de soiuri de inghetata, mango, ciocolata, vanilie, etc pe care le savuram cu placere, insa ele produc o senzatie de racire de scurta durata. Paradoxal, in timp ce sunt digerate mai tarziu de organism, produc mai multa caldura.

Inghetata din comert poate fi inlocuita cu lejeritate, cu una facuta in casa. Este mai naturala si ma sanatoasa in acest fel. Nu trebuie decat sa puneți la congelator cateva fructe, dupa cateva ore le pasati in robotul de bucatarie si in felul acesta veti obtine o inghetata delicioasa si sanatoasa. Acest lucru ajuta organismul sa proceze mai usor alimentul nesintetic.

Alcoolul rece, spre exemplu populara bere rece, nu este deloc indicat sa o folositi pe canicula. Alcoolul produce o vasodilatatie care impiedica racorirea adecvata a pielii, informeaza medicii.
De evitat sunt si mancarurile prajite, uleioase si grasimile. Acestea nu fac decat sa streseze organismul si sa digere mult mai greu alimentele, mai ales ca aceste tipuri de macare savurate pe caldura pot duce la costipatie sau toxinfectii alimentare.

Daca doriti o racorire adevarata si sanatoasa pe timp de vara, puteti utiliza dumnavoastra fructe si legume bogate in vitamine, bogate in apa ( exemplu pepenele ) si multe lichide, mai ales ceaiuri reci.

blank