Primăria Capitalei a început, marţi, lucrările de schimbare a gazonului de pe Arena Naţională, operaţiunea urmând a continua până vineri. Decizia a fost luată după ce suprafaţa de joc a celui mai scump stadion al ţării a arătat rău la ultimele meciuri.
Operaţiunea a demarat marţi, iar în maximum patru zile va fi finalizată, astfel că partida dintre FCSB şi Sporting se va putea desfăşura în condiţii optime. Costul total al lucrărilor nu va depăşi 100.000 de euro. Ultima schimbare gazon octombrie 2016, iar suprafaţa a fost adusă din Ungaria, conform Mediafax.
„Ca urmare a numeroaselor evenimente sportive care au avut loc în ultima perioadă pe Arena Naţională, dar şi din cauza caniculei din ultimele săptămâni, gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat. Astfel, imediat după meciul Steaua – Astra Giurgiu, la nivelul PMB s-a constituit o comisie formată din specialişti în întreţinere gazon, ingineri horticultori, pentru a analiza suprafaţa de joc şi a lua de urgenţă măsurile care se impun astfel încât meciurile programate, să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a anunţat luni Primăria Capitalei.
Rezultatele analizelor au fost acelea că suprafaţă de joc trebuie schimbată de urgenţă având în vedere că, în perioada 22 august – 1 septembrie, pe Arena Naţională vor avea loc trei meciuri importante. Noul gazon este produs în România, a fost însămânţat în septembrie 2016 şi aclimatizat pe condiţiile din ţară noastră.
„Precizăm, de asemenea, că PMB a demarat procedura de achiziţie a unor ventilatoare speciale care să permită, îndeosebi în sezonul cald, ventilarea la nivelul gazonului, umidificarea şi răcirea temperaturii”, a mai anunţat luni primăria.
FCSB – Sporting Lisabona, partida retur a play-off-ului Ligii Campionilor, se va disputa pe 23 august, pe Arena Naţională, cu începere de la ora 21:45.

Citeste si...
Copiii sunt sărbătoriți de 1 iunie în lumea magică din Grădina cu Artiști