Indiferent dacă ai ieșit de pe băncile facultății și vrei să profesezi cât mai repede, dacă ai terminat liceul și vrei să faci un ban de buzunar sau dacă ți-ai schimbat cariera și orientarea profesională, căutările pentru primul job pot fi extenuante, mai ales dacă nu ai un plan și nu știi exact cu ce să începi. Fiecare proces este diferit, iar dacă prietena ta și-a găsit un job rapid, în doar câteva zile, asta nu înseamnă că și tu vei avea același parcurs. Există persoane care își găsesc job-ul perfect într-un timp scurt și persoane care așteaptă luni, poate chiar ani până ce ajung în punctul dorit. Ca să îți maximizezi șansele de a găsi un job potrivit într-un timp cât mai scurt, iată ce îți recomandăm să faci!
Apelează la agenții de recrutare.
Una dintre cele mai simple soluții pe care le ai la îndemână este să apelezi la agentii de recrutare Bucuresti care vor face toată treaba pentru tine – vor identifica joburi potrivite în funcție de abilitățile și studiile pe care le ai și te vor pune în contact cu potențiali angajatori. Asta înseamnă că nu mai trebuie să pierzi tu timpul căutând companiile care angajează și analizând cerințele fiecărui job disponibil pentru a vedea dacă ești sau nu potrivit. Dacă din diverse motive nu te poți ocupa tu singur, de la A la Z, de căutările pentru primul job, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să lași acest proces în mâinile specialiștilor.
Profită de platformele online de recrutare.
Dacă vrei să te implici activ în căutarea primul tău job, este suficient să faci un research în rândul platformelor online de recrutare. Poți filtra anunțurile în funcție de studii, experiența cerută și abilități, iar la final poți aplica doar la joburile care ți se par potrivite. Majoritatea platformelor online de recrutare sunt gratuite, deci singura resursă investită este timpul dedicat căutărilor. Ai grijă însă să alegi o platformă profi și serioasă pentru a nu pierde timpul degeaba pe site-uri cu job-uri prea bune ca să fie reale.
Contactează companiile cu care te identifici.
Dacă ai câteva companii pe care le urmărești prin prisma activităților pe care le desfășoară, nu ezita să le contactezi și să le trimiți CV-ul tău, chiar dacă nu există niciun post disponibil. Atașează alături de CV și o scrisoare de intenție pentru a explica de ce crezi tu că ai putea aduce plus valoare companiei (există multe modele de scrisoare de intentie pe care le poți folosi). De multe ori, cei din departamentul de HR analizează CV-urile primite, iar dacă le consideră valoroase, le păstrează în baza de date. În momentul în care au nevoie de un om pe o anumită poziție, contactează mai întâi persoanele din baza de date care corespund criteriilor. Așa că, nu se știe niciodată de unde poate sări norocul.
Sfatul nostru este nu accepți rapid prima propunere de job – analizează foarte bine oferta și ia o decizie pe baza beneficiilor pe care le ai, al volumului de lucru și al posibilității de evoluție în cadrul companiei. Primul job pe piața muncii trebuie să îți lase o impresie plăcută la final, așa că, alege corect și responsabil!