Life

Câţi bani merită saltelele de pat?

saltea-bio-extract-soia-soranaOamenii îşi petrec cel mai mult din timp în dormitor, ceea ce este oarecum firesc, ţinând cont de faptul că doctorii recomandă un somn de opt ore. Se adaugă alte opt ore petrecute la serviciu, plus timp pierdut cu transportul, câteva ore pentru mâncare. Dacă mai rămâne un mic răgaz pentru timp liber, tot pe un pat sau pe o canapea se petrece. Câţi bani merită saltele de pat, având în vedere ca acolo îşi petrec oamenii timpul cel mai mult? Până la urmă, poziţia corpului poate afecta sănătatea, aşa este? De aceea proprietăţile unei saltele sunt importante.

Cei mai predispuşi să cheltuiască sume importante de bani pe o saltea sunt oamenii care deja au dureri de spate şi nu mai au un somn liniştit. Totuşi, doctorii sunt de părere că mai bine se previne o problemă de sănătate, decât să se trateze. Nu aşteptaţi să apară durerile de spate pentru a decide că este timpul să schimbaţi salteaua.

Când mergeţi la cumpărături, evitaţi să vă uitaţi după saltele cu ultima tehnologie care au preţuri mari, dacă nu vă permiteţi o astfel de achiziţie. Salvaţi timp şi efort dacă mai întâi calculaţi în ce buget vă încadraţi. Apoi, uitaţi-vă pe 1mob.ro la modele de saltele. Veţi găsi multe modele, cu diferite denumiri, dar categoriile de bază sunt următoarele: cu spumă, cu arcuri, cu latex şi memory.

Saltelele de pat memory, de exemplu, au avantajul de a oferi suport întregului corp, nu doar unei anumite părţi, cum ar fi capul, umerii sau fundul. Ele se modelează după forma corpului, reacţionând la căldură, deci se înmoaie puţin la temperatura corpului. Când vă ridicaţi din pat şi se răceşte spuma, salteaua revine la forma iniţială şi se întăreşte din nou.

Indiferent de tipul saltelei, veţi observa că aceasta are o caracteristică: duritatea. Există saltele pat moi, ferme sau cu duritate medie. Preţul de pornire al unei saltele este de 116 lei, dar poate trece de 1.430 lei. Totuşi, puteţi găsi o saltea memory bună chiar şi la 500 lei. Preţurile variază în funcţie de caracteristicile saltelelor: straturile materialelor din care sunt confecţionate, tipul huselor, mărimea lor, greutatea suportată, perioada de garanţie, etc. Ţineţi cont că lunar se fac reduceri. Dacă le urmăriţi, puneţi economisi bani, mai ales că în Bucureşti transportul este gratuit.

Nu vă grăbiţi să alegeţi o saltea de pat. Uitaţi-vă peste modele, citiţi-le caracteristicile, analizaţi reducerile şi apoi alegeţi salteaua care vi se potriveşte.