Pentru a slăbi ar trebui să dormim peste 8,5 ore pe noapte, susțin cercetătorii britanici, care au efectuat, pe parcursul a zece ani, numeroase studii dedicate acestui domeniu. La studii au acceptat să participe peste 130 de femei.
Doamnele care respectau în mod frecvent orele de somn, înregistrau o reducere cu 45% a riscului apariției diabetului de tip II și a obezității. Potrivit cercetătorilor britanici, acumularea constantă de kilograme la femei are legătură cu lipsa celor peste opt ore de somn pe timpul nopţii. În timpul dereglării ritmului şi calităţii somnului, organismul începe să elimine o canititate mare de grelină – hormonul care creşte pofta de mâncare.
De asemenea, oamenii de ştiinţă din Marea Britanie suţin că oboseala cronică reprezintă una dintre cauzele principale ale acumulării kilogramelor în plus. Atunci când organismul este obosit, acesta devine mult mai vulnerabil, de aceea riscul de a lua în greutate crește şi, totodată, creşte şi cantitatea de grăsimi acumulate în corp, informează Rador. 
Totădată, cercetătorii au constatat că persoanele care dorm câte opt ore pe noapte pierd de două ori mai repede în greutate, faţă de persoanele care nu respectă orele de somn. Cercetătorii mai susţin că un somn profund şi de durată pe timpul nopţii te ajută să slăbeşti sănătos şi destul de uşor.