Life, Stiri

Cate calorii are o bere?

De multe ori auzi vorbindu-se despre bere ca despre un aliment. Avand in vedere faptul ca ea este facuta din apa, hamei, drojdie si malt, nu este de mirare faptul ca se considera ca are calitati nutritionale. De aceea, doamnele si domnisoarele care in la silueta trebuie sa calculeze cu atentie caloriile pe care le adauga la meniu consumand aceasta bautura, cu toate vitamina B prezenta din abundenta in bere este benefica pentru organism. Probabil ca la fel de cunoscuta iti este si expresia “burta de bere”. Desigur ca aceasta le este specifica barbatilor, insa motivul pentru care ea apare este acelasi: bere in cantitati mari, deci multe calorii. Noi am investigat problema si am aflat cate calorii are o bere, pentru ca tu sa nu iti mai faci griji cand bei o halba din aceasta bautura, fie ca este blonda sau neagra.

beer_toast_14638300_19406200

Cate calorii are o bere blonda
Dupa cum probabil stii deja, berea se fabrica prin fermentarea ingredientelor pe care aceasta le contine. Drojdia joaca un rol forte important, pentru ca ea se face “vinovata” de alcoolul si de dioxidul de carbon prezente in bere. Cerealele, in schimb, sunt responsabile pentru culoarea si gustul berii. Asadar, daca vorbim despre berea blonda, inseamna ca hameiul si maltul nu au fost supuse timp indelungat la un proces de prelucrare termica. Aroma este tipica, imprumutand din gustul cerealelor care au folosit drept materie prima.

Band o halba de bere blonda, vei adauga la consumul tau zilnic de calorii inca 210 calorii.

Cate calorii are o bere bruna
Daca pana acum te intrebai cum ia nastere berea bruna, iti vom raspunde noi: procesul este acelasi ca si in cazul berii blonde, numai cerealele sunt prajite mai mult, de unde si mirosul si gustul acestei bauturi ce iti aduce aminte intrucatva de cafea.

Cand vei comanda o halba de bere bruna, gandeste-te bine la aspectul caloriilor consumate. Nu mai putin de 240 de calorii va trebui sa pui pe lista ta zilnica.