Showbiz, Stiri

Cătălin Scărlătescu s-a întors la şcoală!

După modelul impus de Jamie Oliver, Chef Cătălin vrea să-i înveţe pe copii să mănânce inteligent

scarlatescu_5

Odata cu inceperea noului an scolar, juratul de la ”MasterChef” s-a intors la scoala: nu pentru studii, ci pentru a le gati elevilor si a le vorbi despre importanta unei alimentatii sanatoase. Asa se face ca chef Catalin Scarlatescu a pus bazele unui proiect de servire a mesei pentru elevii din sistemul de invatamant de stat, proiect pe care l-a testat chiar in prima zi de scoala la liceul Jean Monnet. ”Vreau sa propun un nou sistem de alimentatie pentru elevi si studenti, denumit sugestiv «smart eating». Am mare incredere in acest proiect, pe care imi doresc sa il extind si in alte scoli, mai ales ca la reusita lui, cred eu, contribuie si colaborarea pe care o am cu specialisti in nutritie, pentru un meniu din care vor face parte exclusiv preparate sanatoase, gatite cu ingrediente si tehnici potrivite”, spune chef Scarlatescu.

scarlatescu_2

Demersul său seamănă izbitor cu proiectul în desfăşurare al celebrului bucătar britanic, Jamie Oliver, dar care are parte, pe lângă sprijinul autorităţilor, şi de bucătării. Adică şcolile din Marea Britanie au propriile lor zone de gătit şi de luat masa, pe când la noi acestea lipsesc cu desăvârşire.

Juratul de la ”MasterChef” povesteste ca ideea i-a venit in urma unei discutii pe care a avut-o cu un grup de parinti referitor la alimentatia din scoli si posibilitatea ca elevii sa aiba acces la preparate sanatoase.

Chef Catalin Scarlatescu poate fi urmarit in aceasta toamna, din octombrie, in fiecare marti de la 20.30, in show-ul ”MasterChef – Proba celebritatii”, care arunca in lupta culinara 15 vedete pasionate de gatit.

Ioana Golea