Life, Stiri

Cat de greu este de fapt sa ramai insarcinata?

Poate parea simplu sa ramai insarcinata, dar in realitate nu este asa. Afla ce greseli fac femeile atunci cand vor sa ramana insarcinate.

Sunt, din pacate, femei care pur si simplu nu pot ajunge la sarcina mult dorita, chiar daca nu au nicio problema medicala. Dorind sa ramana insarcinate, ele ajung sa faca lucruri care in loc sa le indeplineasca visul, il indeparteaza.

o-REPEAT-TEEN-PREGNANCIES-facebookSunt mai multe lucruri de care o femeie trebuie sa tina cont in momentul in care doreste sa ramana insarcinata. Printre acestea se afla si calculul ovulatiei, care te poate tine departe de sarcina, daca este eronat. Nu toate femeile au ciclul de 28 de zile, cele mai multe calculandu-si gresit perioada fertila din aceasta cauza. Este adevarat ca ovulatia se produce in cea de-a 14-a zi de la startul ciclului menstrual anterior, insa acest lucru este valabil doar pentru femeile care au un ciclu regulat de 28 de zile. Asadar, daca nu te incadrezi in aceasta categorie, clar ai gresit calculul ovulatiei.

m_de-ce-femeile-nu-raman-insarcinate_1365517554_0Incearca sa renunti la lubrifianti si fa sex cat mai des. Atat lubrifiantii, cat si abstinenta “omoara” spermatozoizii! Lubrifiantii diminueaza viteza si distruge calitatea spermei, lucru care nu va ajuta deloc sa obtineti o sarcina. Iar daca faceti sex mai rar, sa nu va ganditi ca spermatozoizii vor fi mai “odihniti”, ci dimpotriva, vor fi letargici si nu vor putea fertiliza, motiv pentru care nici abstinenta nu este o solutie buna. Cu cat faceti sex mai des, cu atat mai bine pentru ca se imbunatateste calitatea spermei, sansele de a ramane insarcinata marindu-se.

sarcinicaUn alt dusman important al sarcinii este stresul. Incearca sa te relaxezi. Nu te stresa ca nu poti ramane insarcinata pentru ca nu te ajuta, foarte multe studii de specialitate aratand faptul ca este o legatura foarte mare intre stres si fertilitate.