Life, Stiri

Cât de bun este natural şi cât de periculos poate deveni gătit!

În anumite combinaţii uleiul de măsline este toxic

În anumite combinaţii uleiul de măsline este toxicUleiul de măsline este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase şi nu trebuie să-ţi lipsească din bucătărie. Însă dacă îl foloseşti greşit, poate să devină toxic.

Este foarte sănătos, poate fi pus peste orice aliment şi rivalizează doar cu untul în ceea ce priveşe consumul în bucătărie. Însă nu trebuie folosit chiar la orice. Uleiul de măsline are un punct de fierbere mai mic, ceea ce înseamnă că arde uşor şi devine periculos pentru organism. Asta dacă nu ia foc între timp, la modul cel mai serios. Ca regula generală ar fi bine să nu găteşti cu ulei de măsline la temperaturi ridicate.

Câteva feluri de mâncare, ce se pot face şi în bucătăria de acasă, nu se împacă deloc bine cu uleiul.

Este de recomandat să nu găteşti cu ulei de măsline: friptura, fie ea de porc, miel sau pui, carne de peşte, legume la cuptor (daca temperatura este mai mare de 200 grade Celsius), burgeri, cartofi prăjiţi sau gogoşi.