International, Stiri

Casa de Windsor a publicat fotografiile oficiale de la botezul micului prinţ George

Trei generaţii de viitori regi, alături de actualul monarh

kate-middleton-william-regina-elisabeta-printul-harry-printul-ge

Ducele şi Ducesa de Cambridge pozează alături de membrii apropiaţi ai familiilor lor, după botezarea Prinţului George.

Portretul de familie ale casei regale britanice cuprinde un nou membru, prinţ George al ducelui şi ducesei de Cambridge. Imaginea îi înfăţişează împreună atât pe actualul monarh, cât şi pe următorii trei prinţi pe linia de descendenţă a tronului, sugerând statornicia de până acum, prezentul şi viitorul familiei „cu sânge albastru”.

printul-george-kate-middleton-regina-elisabeta-william-pippa-mid

Fotografiile au fost realizate de Jason Bell, în vârstă de 44 de ani, la scurt timp după încheierea ceremoniei botezului prinţului George. Fotografiile artistului fac parte din colecţia permanentă a Galeriei Naţionale a Portretelor familiei regale. Ultima ocazie în care un monarh britanic a mai pozat alături de următorii trei regi a fost în 1899. Atunci, Regina Victoria a fost fotografiată împreună cu succesorii ei direcţi Edward al VII-lea, George al V-lea şi Edward al VIII-lea. Înapoi în timpurile noastre, Regina Elisabeta, ajunsă la vârsta venerabilă de 87 de ani, este înconjurată de fiul ei Charles şi de nepotul cel mare William, care îl ţine în braţe pe Prinţul George, cel mai tânăr membru al familiei regale britanice, toţi trei în aceeaşi fotografie.

printul-george-william-regina-elisabeta-fotografiile-oficiale-bo

Micul prinţ George a avut nu mai puţin de şapte naşi de botez în timpul ceremoniei regale care s-a desfăşurat la capela Palatului St James din Londra. Urmând tradiţia Casei de Windsor, botezul prinţului George a fost un eveniment restrâns, celebrat doar cu apropiaţi ai familiei. 

kate-middleton-printul-george-printul-william-fotografiile-ofici

După cum cere tradiţia, apa din cristelniţa de argint, decorată cu nuferi, a fost adusă din râul Iordan. Prinţul George a fost botezat într-o ţinută din dantelă ivoire, foarte delicată, reprezentând o replică a rochiţei purtate în urmă cu 172 de ani de primul născut al Reginei Victoria. Ţinuta este realizată dintr-o dantelă deosebită de Honiton şi din satin alb, un model purtat de fiecare bebeluş regal din monarhia britanică începând cu 1841. Până în 2004, moştenitori regali erau în mod tradiţional botezaţi în aceeaşi ţinută purtată de cea mai mare fiică a Reginei Victoria la botezul său în 1841, şi folosită generaţie după generaţie la toate evenimentele de acest gen. Tatăl Reginei Elisabeta, Rege George, a fost botezat în rochiţa de dantelă, Prinţul Charles, William, Harry, iar ultimul a fost Lady Louise Mountbatten-Windsor, în 2004.

 

blank