Carmina Cotfas
Life

Carmina Cotfas a fost premiată la Festivalul de Moda din Dubai

Româncele continuă să câștige titluri după titluri la concursurile de Miss. Acest lucru s-a întâmplat și la final de an. Carmina Cotfas a fost premiată la Festivalul de Moda din Dubai, în cadrul World Fashion Festival Awards, ediția a IV-a.

Evenimentul s-a desfășurat într-o locație de lux în celebra destinație de vacanță din Emiratele Arabe Unite, în intervalul 28-30 octombrie. Acesta a avut loc cu prilejul aniversării a 50 de ani de existență a metropolei din Orientul Mijlociu, în același timp cu celebrul Expo Dubai, unde și România a fost reprezentată.

În cadrul concursului de Miss, premiul pentru cel mai bun model a fost câștigat de Zulema Vasquez, iar cea mai frumoasă mireasă-model a fost desemnată Carmina Cotfas, din România.

Modelul Carmina Cotfas din Cluj-Napoca este Miss Universe România 2021. Carmina este originară din Târgu-Mureș și locuiește în Cluj-Napoca, unde studiază Istoria, la Universitatea Babeș Bolyai.

Orientul Mijlociu, deschis din punct de vedere cultural către Europa
Carmina Cotfas
În cadrul evenimentului de la Dubai au fost prezenți diverși designeri români și organizatori de concursuri de profil, respectiv un alt manechin, Roxana Stoican. Delegația României, dar și din Italia, Nepal și Pakistan a fost condusă de către Simona Simionescu Dinu, project manager.

„A fost un festival care a reunit Europa, valorile occidentale, cu cele din Orientul Mijlociu. În cadrul evenimentului, organizatorii și-au exprimat deschiderea pentru apropierea culturală dintre cele două regiuni prin prezentări de modă, manifestații artistice, o deschidere care va fi întărită și în edițiile viitoare ale festivalului de modă”, a declarat Simona Dinu, care a primit premiul „The Best Beauty Ambassador”.

Evenimentul cu deschidere către cultura occidentală a avut loc în contextul în care Emiratele Arabe se află într-un proces „de modernizare” a legislației. Duminică, la Abu Dhabi, a fost emis un decret prin care au trecut în legalitate căsătoriile și divorțurile între non-musulamni.

Măsura are drept scop „consolidarea poziţiei şi a competitivităţii globale a emiratului ca una dintre cele mai atractive destinaţii pentru talente şi competenţe”, a precizat agenția WAM.